Gyurkity Péter

A Game Pass ellenfelét készíti elő a Sony

Kombinálná két meglévő előfizetéses ajánlatát a cég, hogy szorosabbá váljon a verseny.

Nemrég számoltunk be arról, hogy végre a Microsoft saját konzoljain (illetve azok két utolsó generációján) is elrajtolt az Xbox Cloud Gaming, a felhasználók tehát itt is hozzáférnek a teljes ajánlathoz. A jelek szerint a Sony is dolgozik valami hasonlón, ennek keretében pedig kombinálnák a két meglévő ajánlatot.

A konzolokhoz kötődő, előfizetéses szolgáltatások piacán az Xbox komoly előnnyel rendelkezik, emiatt is határozta el a japán rivális, hogy átdolgozza saját kínálatát. A Bloomberg értesülése szerint már gőzerővel dolgoznak házon belül a módosításokon, ennek eredményeként pedig a most elérhető PlayStation Plus és PlayStation Now részeit mosnák egybe, hogy a vásárlók számára két, illetve három különböző szinten nyújtsanak megfelelő ajánlatot, attól függően, hogy ki mire tart igényt. Amíg ugyanis jelen pillanatban előbbi név alatt online játékokat és bónusz alkotásokat kínálnak, utóbbi pedig klasszikus és néhány modern címet tartalmaz, letöltések és streaming formájában, az új megoldás, amely egyelőre a Spartacus kódnévre hallgat, mindkét ajánlatot egyazon csomagban tenné elérhetővé.

A pontos részleteket ugyan még nem ismerjük (és a rendelkezésre álló információk szerint ezekről még házon belül sem született végleges döntés), úgy tűnik, hogy az első szinten a Plus szolgáltatásait nyújtanák nekünk, a másodikon a PS4-játékok széles tárházát kínálnák, ezeket fokozatosan egészítve ki az újabb PS5-címekkel, míg a harmadik szinten már klasszikus,vagyis PS-, PS2- és PS3-, illetve PSP-játékokat találnánk meg. Ennek eredményeként mind online, mind pedig offline módban kipróbálhatnánk a számos elérhető fejlesztés bármelyikét, bár azt még nem tudjuk, hogy az ajánlat mikor és mely országokban jelenne meg a piacon.

A kereskedelmi árakról sem született még döntés, ez azonban nyilván nem térhet el jelentős mértékben az Xbox Game Pass havi 10-15 dolláros szintjétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • robicarlos6 #1
    Vajon képesek lesznek ezt a szolgáltatást elhozni végre hozzánk is?