Gyurkity Péter

Mobilra portolná játékait a Sony

Keresik az új részleg leendő vezetőjét, ami jelzi a hordozhatók irányába tervezett lépést.

Még tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy mobilosítja saját játékait az Activision Blizzard, ezzel követve mások példáját, egyben pedig alkalmazkodva a változó felhasználói szokásokhoz. Most a Sony szánja el magát valami hasonlóra, bár ők egyelőre csak az új részleg leendő első emberét keresik.

Külsős portálok vették először észre az érdekes állásajánlatot, amelyben a japán óriás a PlayStation Studios új mobilos részlegének élére keresi a megfelelő jelölteket. Ebből ugyan konkrét részleteket nyilván nem tudunk meg, legalábbis ami a hordozható kütyükre portolandó játékok listáját és a várható menetrendet illeti, a hirdetés létezése mégis egyértelműen jelzi, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznének az okostelefonok és táblák piacára. Lényeges kitétel, hogy a meglévő, igencsak népszerű címek átvitelét tervezik, a leendő vezetőnek ezt a manővert kell majd karmesteri szerepben lebonyolítania és felügyelnie, a fenti lépés pedig egy nagyjából 3-5 éves időszakra vonatkozó, házon belüli terv létezését sejteti.


Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a Sony már korábban is megpróbálkozott a két terület összekötésével, erre talán az eredeti Xperia Play okostelefon piacra dobása a legjobb példa, bár az annak idején, nagyjából egy évtizeddel ezelőtt bemutatott készülék alaposan megelőzte korát, így nem válhatott igazán népszerűvé. Ezt követően a PlayStation Mobile márkanév révén igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni a mobilos területre, ezt azonban többnyire bizonyos PC-s játékok portolása fémjelezte, a siker pedig ismét elmaradt, ami a kezdeményezés 2015-ös, viszonylag gyors lezárását eredményezte.

Most tehát ismét megpróbálkoznak a területre való belépéssel, nyilván azzal az elsődleges céllal, hogy egy jóval szélesebb közönséget érjenek el saját fejlesztéseikkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #5
  Sztereo elsősorban azért pusztult ki mert a képméret így sem elégséges, szóval nem csak a mobilkép kicsi.
 • zola2000 #4
  Más kérdés az hogy sikeresen leépítették a sony japan studiot, a maradék studiók csak olyan játékokat képesek letenni az asztalra amik a mobilok fő bevételi piacán (azaz ázsiában) eléggé rétegjátékok...
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.04.15. 20:00:23
 • zola2000 #3
  Leragadtál annál hogy "mobilra csak angry birds/candy crush van" aztán (elsősorban ázsiában) egy ilyen kínai mobilra IS megjelent játék https://www.youtube.com/watch?v=lMdsrZ1otlA termelt 1 milliárd dollárt alig 5 hónap alatt (ebben nincs benne a pc/konzol/kínán belüli bevétel csak a kínán kívüli mobil szóval igazából többet termelt)

  aztán gondolom a nyugati stúdióknak pl sony játékrészlege (2016 óta nyugati) is most kellene az a piac, de ehhez nem elég ha például ilyen fallout shelter/elder scrolls blades szintű címeket adnak ki, hanem nagyobb költségvetés kell.
 • Sir Cryalot #2
  Ha a sztereo visszatér az mostmár biztos hogy mobil lesz, addig sejthető hogy szar van.