Berta Sándor

Leállítják kínai tevékeny­ségüket a kriptovaluta-bányászok

Több vállalat is úgy döntött, hogy más államokba helyezi át a termelést.

Kína már 2019 áprilisában azt fontolgatta, hogy teljesen betiltja a bitcoin-bányászatot, annak ellenére, hogy a világ legnagyobb bitcoin-bányász hardvereket gyártó cégei az ázsiai országból származnak. Akkor a Kínai Fejlesztési és Reform Bizottság (NDRC) egyik listája alapján kiderült, hogy az ázsiai állam a jövőben semmilyen formában sem akar a bitcoin-bányászattal foglalkozni.

Most ismertté vált, hogy Kína minden korábbinál szigorúbban akarja szabályozni a tevékenységet. A tervezett intézkedéseket a Liu He miniszterelnök-helyettes által vezetett államtanács ismertette. Ezért számos vállalkozás úgy határozott, hogy leállítja a helyi tevékenységét. Köztük van a Huobi nevű kriptovaluta-tőzsdét működtető Huobi Mall, amely a jövőben a kínai ügyfelek számára nem teszi elérhetővé az ajánlatát és inkább más országokra fog összpontosítani. Hasonló döntést hozott a Hashcow és a BTC.TOP is.

A kutatók számításai szerint a Kínában működő kriptovaluta-bányászok 2024-ben már több áramot fognak felhasználni, mint Olaszország 2016-ban. Többek között emiatt is lett szálka a bitcon-bányászat a kínai vezetők szemében.

Kínában egyébként hivatalosan már 2017-ben betiltották a kriptovaluta-tőzsdéket. Most Jiang Zhuoer, a BTC.TOP alapítója azt prognosztizálta, hogy az ázsiai állam a piacon betöltött szerepét és pozícióját is el fogja veszíteni. Ebből pedig az Amerikai Egyesült Államokban és Európában működő bitcoin-bányászok profitálhatnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pakeszke #5
    szeritnem a kripto siztyoknak pont az az etrelme, hogy bizonyos idokozonkepnt talalnak valami "ertekeset" amit penzze lehet tenni
    ha kevesebben banyasszak akkor ugyanugy kijon az a kincs, szoval ha felere leesik az ossz szamitasi kapacitas akkor a duplaannyiba kerulo farmolas pont ugyanannyit fog hozni
  • lammaer #4
    Még ezzel együtt se szeretnék kínában élni kínai állampolgárként, sry...
  • kvp #3
    Ha a villanyaram araban nekunk kell kifizetni a kornyezetszennyezest amit okoznak, akkor egyertelmu, hogy be kell tiltani oket. Ahol csak piaci aron lehet aramhoz jutni, ott jelenleg sem eri meg ilyen farmokat uzemeltetni. Ez olyan mint az uber arelonye a taxis cegekkel szemben. Ha rendesen adozni kell utanna, akkor mar nem eri meg. Na most az aramlopas is csak annak eri meg aki csinalja, meg annak aki ebbol kozvetetten hasznot huz.

    Szerintem piaci aron (a szendioxid koltseggel egyutt) szabadna csak tovabb uzemeltetni ezeket a rendszereket. Pillanatok alatt veszteseges lenne mind es otthagynak a banyaszok. Ha meg arat emelnenek, akkor meg senki nem tudna kereskedni, mert tobbe kerulne at atutalas, mint az atutalt osszeg.

    A fentiek fenyeben kivancsi vagyok merre fog menni kozeptavon a kriptok arfolyama...
  • Sydra #2
    Már most odaköltözhetsz!
  • Atisz #1
    Még egy dolog amiben követni kellene Kínát.