Gyurkity Péter

Jön az Asus ROG Phone 5

Átugornak egy számot, viszont az új készülék két kijelzővel futna be.

Az év elején mi is beszámoltunk arról, hogy érkezőben van a tajvani gyártó következő okostelefonja, azóta azonban több egyéb részlet is kiderült a fejlesztésről. Megtudtuk, hogy átugorják a kínai kultúrában negatív konnotációval bíró négyes számot, a telefon pedig néhány érdekes változtatással együtt fut majd be.

Az már a korábbi hetekben kiszivárgott, hogy az új jövevény neve ötössel végződne, vagyis az ROG Phone 5 hivatalos bemutatójára kerítenek majd hamarosan sort, bár erről a cég háza táján addig semmilyen információ nem hangzott el. A napokban viszont felkerült a saját oldalukra a visszaszámlálás, amelyből rögtön kiderült, hogy március 9-én kerítenek majd sort az eseményre, vagyis az abszolút csúcskategóriás, kifejezetten játékokhoz szánt új készüléket akkor ismerjük majd meg. Tekintettel arra, hogy pont délben indul majd a rendezvény, ez számunkra ideálisnak tűnik, bár ennél nyilván sokkal fontosabb, hogy milyen technikai jellemzőkkel dobják majd piacra a család legújabb tagját.

Ami a hardveres részleteket illeti, ezekkel kapcsolatban szintén felbukkant néhány érdekes információ, bár utóbbiak egyelőre kizárólag külsős források révén láttak napvilágot, a végleges lista tehát még nem ismert. A magukat jól értesültnek beállító illetők ezúttal arról beszélnek, hogy a telefon két kijelzővel jelenik meg, az előlapon látható méretes, 6,8 hüvelykes AMOLED-panel mellett ugyanis a hátlapon egy ennél jóval kisebb példány bukkan majd fel, amely elsősorban a különböző értesítők, valamint a játékok effektjeinek megjelenítésére szolgálna. Az akkumulátor pontos méretét egyelőre még nem ismerjük, viszont úgy tűnik, hogy a 30 wattos gyorstöltést egy 60 wattos utód váltja majd le, ezzel további időt spórolhatnánk meg.

Az elkövetkező hetekben várhatóan további részletek jelennek majd meg az interneten, a bemutatóról természetesen mi is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Minden, ami sejthető, itt olvasható.