Berta Sándor

A rossz adósoknak is lehet Apple hitelkártyája

A kaliforniai konszern nem tesz különbséget az érdeklődők között.

A CNBC rámutatott, hogy Steve Jobs eredeti terve is az volt, amikor az Apple hitelkártyáját tervezte, hogy a kérvényezők közül senkit sem fognak elutasítani. Az óriáscég - a Capital One segítségével - már az 1990-es évek vége óta egy hitelkártya létrehozásán fáradozott. Akkor nem lett a projektből semmi, de márciusban az Apple bejelentette a megoldást, amely alapértelmezett módon virtuális megoldás lesz, és csak külön kérésre küldenek el fizikai formátumban (titánlapként, lézeres gravírozással, bár a kártyaszám és a CVV-kód nem lesz jelen annak felületén a nagyobb biztonság érdekében).

Amint a bank aktiválta a kártyát, annak digitális másolata megjelenik az Apple Wallet rendszerében és percek alatt használatba helyezhető egy ApplePay-funkciót támogató iPhone készüléken. Az adatvédelem elsődleges szempont és azok, akik az új hitelkártyával fizetnek, visszakapják a kifizetett összeg 2 százalékát, míg a társaság boltjaiban kiadott pénzek 3 százalékát. A projekt két partnere a Goldman Sachs és a MasterCard.

A Goldman Sachs azokat a hitelkártya-kérvényezőket sem utasította el, akik nem is remélték, hogy pozitív elbírálásban részesülhetnek. A CNBC rákérdezett a dologra és megtudta, hogy még azokat az ügyfelek is pozitív választ kaptak, akik meglehetősen rossz adósoknak számítanak, igaz, nekik rosszabb konstrukciót kínáltak, például magasabb kamatokat kell fizetniük és kisebb a hitelkeretük is. A Goldman Sachs eddig minden beadványt rekordidő alatt bírált el és hagyott jóvá. Igaz, ehhez az is kellett, hogy az Apple eleve úgy alakította ki a rendszert, hogy a kérelmek gyorsan letölthetők és kitölthetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #4
    A gond az, hogy a vesztesegre csak becslesek vannak, igazabol fogalmuk sincs mennyi lesz. Lehet alacsony, mert Applet ugyis a penzesebbek vesznek? Vagy egy csomo rossz ados kihasznalja a lehetoseget es tomegesen igenyelnek ilyen kartyat?

    A maximum veszteseg szerencsere limitalt, az osszes ember osszes hitelkeretenek a szummaja, es talan kisebb mint az Apple keszpenz tartaleka. De a befektetoi elvaras az az, hogy ez profitabilis legyen, nem az hogy ne legyen tul veszteseges.
  • FLD #3
    Ennél a módszernél, amit írtál az lehet a rossz adósok miatti veszteség figyelmen kívül hagyásának az oka, hogy ezzel a módszerrel olcsóbban tudja majd az Apple magát reklámozni. Vagyis a rossz adósok okozta veszteség szerintem kevesebb lesz, mint az általában reklámra elköltött pénz mennyisége.
  • kvp #2
    Anno a Goldman Sachs volt az egyik bedolt es kimentett ceg az ingatlanhitelezesi botranynal. Itt is erre jatszanak. Valoszinuleg az esetleges vesztesegeket az Apple zsebbol allja, viszont nagyon gyorsan tudnak vele piacot szerezni. A rossz hitelesek egy ido utan kiesnek, az Apple pedig kap egy nagy es joreszt egyseges piacot.
  • Sequoyah #1
    Remelem hogy a Goldman Sachs tudja mit csinal, mert hogy az Applenek lovese nincs a hitelkartya bizniszrol az biztos...

    A General Electric is eppen most bukik bele abba, hogy olyanba utotte az orrat amihez nem ertett, ami szinten a penzugy volt... Bar ok sajat maguk csinaltak, nem egy hozzaerto ceggel tarsulva.