SG.hu

Változtassuk meg eBay jelszavunkat!

Az eBay arra kéri a felhasználóit, hogy változtassák meg jelszavukat, mivel kibertámadás érte egyik adatbázisát, amely titkosított jelszavakat és egyéb, nem pénzügyi adatokat tartalmazott.

Hálózatainak alapos átvizsgálását követően a vállalat úgy nyilatkozott, nem találtak bizonyítékot arra, hogy a támadás következtében az eBay felhasználók által nem engedélyezett tevékenységre került volna sor, sem pedig arra, hogy a támadók hozzáfértek a külön adatbázisban, titkosított formában tárolt pénzügyi vagy hitelkártya-adatokhoz. Mindazonáltal az a legbiztosabb, ha az eBay ügyfelei megváltoztatják jelszavukat; ezt egyébként is érdemes időről időre megtenni.

A kibertámadók néhány eBay alkalmazott bejelentkezési adatait szerezték meg, és így tudtak belépni a céges rendszerekbe - közölte a vállalat. Az eBay a rendőrség és vezető biztonsági szakértők bevonásával nagy erőkkel dolgozik az ügy felderítésén. A valószínűleg február végén, március elején feltört adatbázis az ügyfelek nevét, titkosított jelszavát, e-mail címét, lakcímét, telefonszámát és születési dátumát tartalmazta, nem tartalmazott azonban pénzügyi információkat vagy egyéb bizalmas személyes adatokat.

A vállalat elmondása szerint az eBay alkalmazottak belépési adataihoz való illetéktelen hozzáférésre mintegy két héttel ezelőtt derült fény. Az ezt követően lefolytatott széles körű vizsgálat során a szakértők azonosították az érintett eBay adatbázist, és a cég tájékoztatta ügyfeleit az eseményekről. A vállalat állítása szerint nem találták nyomát annak, hogy az adatokkal visszaélve a behatolók jogtalan tranzakciókat bonyolítottak volna le eBay tagok számláiról. A vállalat annak sem találta bizonyítékát, hogy a támadók hozzáfértek a PayPal felhasználók személyes vagy pénzügyi információihoz, illetve ilyen információk illetéktelenek birtokába kerültek volna, a PayPal adatokat ugyanis külön, biztonságos hálózaton, titkosított formában tárolják.

Az eBay e-mailben, honlapján megjelenő értesítésben és egyéb csatornákon keresztül tájékoztatja a felhasználókat, mindenkit felkérve a jelszóváltoztatásra. Aki itteni jelszavát más internetes oldalakon is használta, haladéktalanul változtassa meg azokon az oldalakon is a jelszavát. (Lehetőség szerint soha ne használjuk ugyanazt a jelszót több oldalon vagy több számlához.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    eBaj. :-)