Berta Sándor

Visszakaphatja lefoglalt vagyon­tárgyait Kim Dotcom

Az új-zélandi legfelsőbb bíróság minden lefoglalt ingóságot visszaadott az üzletembernek.

A Radio New Zealand arról számolt be, hogy a MegaUpload alapítója a döntés értelmében visszakapta a 19 autóját és a jet-skijeit, az ékszereit, egy nagy képátlójú televíziót, számos műalkotást és minden más vagyontárgyát, beleértve egymillió dolláros banki folyószámlájának zárolásának feloldását is. Ezeket még azután foglaltak le, hogy az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma szerzői jogsértések elkövetésével vádolta meg.

Dotcom a hírt bejelentette a Twitteren, ugyanakkor leszögezte, hogy az ítélet nem jogerős, az ellen a kormány még fellebbezhet. Amennyiben ez nem történik meg, úgy legkésőbb két héten belül mindent vissza kell neki szolgáltatni.

Az új-zélandi legfelsőbb bíróság elutasította azt a beadványt, ami a bankfolyószámlák befagyasztására és az értéktárgyak lefoglalására irányult. A keresetet az USA kormánya nevében nyújtották be. Dotcomot a tengerentúlon sorozatos szerzői jogsértésekkel, kalózkodás céljából való összeesküvéssel és pénzmosással vádolták meg. Az ügyben eljáró bírónő viszont lesöpörte az amerikai érveket és nem hosszabbította meg a 2 éves lefoglalási időtartamot.

Az üzletembert nemrég beperelte a hat legnagyobb hollywoodi filmstúdió és közösen követelnek kártérítést tőle, valamint a MegaUpload egykori tulajdonosaitól. Érdekesség, hogy 2012-ben már el akarták adni a lefoglalt autóit, a hatóságok ugyanis az autók eladásából befolyó összegekből akarták fedezni az ellene indított jogi eljárás költségeinek egy részét. A férfi birtokán korábban közel 30 autót és motort foglaltak le a rendőrök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tacky #2
    és megy tovább a mondat hogy : az ellen a kormány még fellebbezhet. !!! mind1 remélem a tankját is vissza kapja :D :D :D
  • ddt500 #1
    A legfelső bíróság ítélete nem jogerős? Akkor kié lesz az? Ne mondja nekem senki, hogy az alkotmánybíróságuk (ha van ilyen) foglalkozik ilyen pitiáner ügyekkel.