SG.hu

Telefonnal irányítható a világítás színe

Magyar csapat fejlesztette ki a világ első, multi-platform bluetooth-vezérelt világítástechnikai rendszerét.

A kiadott közlemény szerint egy kattintással a színskála valamennyi színéből kiválaszthatjuk az otthonunkhoz leginkább illő hangulatot: összesen 16 millió színből. A LiTeClick Világítástechnikai megoldás szinte a világ valamennyi okostelefonjával kompatibilis, csak a mobil és a LiteClick körte vagy LiTeClick LED szalag kell hozzá. Általa telefonunkkal kényelmesen le-és felkapcsolhatjuk a villanyt, és otthonunkat a színskála valamennyi színével színezhetjük. Az Androiddal és iOS-szel is működő, Bluetooth-vezérelt fényforrás már most elérhető.


A LiTeClick körte alumíniumból és műanyagból készült. Belül egy Bluetooth 2.1 és egy Bluetooth 4.0 modul dolgozik, valamint egy magas teljesítményű, környezetbarát hi-end amerikai 12 wattos négyszínű CREE RGBW LED: piros, zöld, kék és fehér. A technológiával összesen 16 millió színt lehet létrehozni, így a körte lényegében bármilyen, akár ragyogó fehér színt is meg tud jeleníteni. A LED fényforrás miatt élettartama évekkel túlszárnyalja a hagyományos izzó, fluoreszkáló és halogén körtékét, továbbá sokkal kevesebb energiát használ: egy 10 wattos LED körte általában megegyezik egy 70-80 wattos izzó fogyasztásával.


A támogatott eszközök között megtalálható valamennyi bluetooth classic-kal (2.) működő Android-telefon és tablet, valamint alacsony energiájú bluetooth-szal (4.0) szerelt iPhone, iPod és iPad is. Használatához csak a szoftver letöltése és a LiTeClick mobil eszközhöz párosítása szükséges. A termék végfelhasználói ára kb.65 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KRTuning #1
    Azt hittem már van ilyen. De rájöttem, csak hasonlóval találkoztam.
    Amúgy: "kevesebb energiát használ: egy 10 wattos LED körte általában megegyezik egy 70-80 wattos izzó fogyasztásával"
    Nem fényerő akar lenni az a fogyasztás?