Ötvös Tibor

Captain Morgane And The Golden Turtle

A Broken Sword első két része igazi időtálló klasszikus, melynek azonban készültek további folytatásai. Ezek már kevésbé sikerültek, hiszen a harmadik dimenzióban már nem igazán működtek azok a megoldások, amik anno 2.5D-ben igen.

Szerencsére a fejlesztők a Virgin megszűnése után sem adták fel és továbbra is készítgettek igazi klasszikus kalandjátékokat. Nemrég jelent meg a nagyon egyedi So Blonde címet kapott alkotásuk, mely szép sikereket aratott és ez ösztökélte a fejlesztőket arra, hogy újabb programot készítsenek. Ez lesz a február 24-én megjelenő Captain Morgane And The Golden Turtle.



A játék a Karib-tenger szigetvilágában játszódik és a hős a 8 éves Morgane. A kislány nagyon unalmasnak találja az anyjával töltött időt és a sziget helyett a kalózok kalandok világába vágyik apjához, a híres Alessandrohoz. Ezen vágya sajnos hamarabb teljesül, mint azt remélte volna: legjobb barátja, az idős Eduardo bácsi eltűnik édesanyja, Bonita Castillo pedig meghal. Ezért apja magához veszi és kiokítja a kalózélet rejtelmeire.

17 éves korában Morgane megkapja első saját hajóját, melyhez legénységet is toboroz. Egy ilyen "válogatás" alkalmával találkozik egy Thomas Briscoe nevezetű férfival, aki a titokzatos Arany Teknőst keresi. Morgane csatlakozik hozzá és kalandjai során számos dologra derül fény. Például, hogy Eduardo bácsi nem halt meg és a Teknős-szigeten éli életét.



A játék a klasszikus kalandjátékok megoldásait használja és PC mellett konzolokra is megjelenik. Utóbbi esetekben a platform mozgásérzékelős mechanizmusát is felismeri a játék. A kalandjaink során öt szigetre juthatunk el és közel 40 karakterrel találkozhatunk. A grafika is a hagyományos kézzel rajzol technológiával készült, szóval a klasszikus kalandjátékok szerelmesei újabb csemegét tudhatnak a magukénak a jövő hónapban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sance231 #2
    A Broken Sword-ot fejlesztő Revolution Software-nek semmi köze nincs a So Blonde és a Captain Morgaine készítőihez, a Wizarbox-hoz. Ekkora baromságokat meg ne tessék már összehordani, nem viccoldal ez.
  • Lokker #1
    Várom szeretettel.