Demkó Zsolt

Elkészült a The Sims 2

Úgy tűnik, az Electronic Arts tart­ja a sza­vát. A hivatalos honlapon már régóta hirdetik, hogy szeptember 17-én megvásárolható lesz a játék. Ez reálisnak is tűnik, ugyanis most jelentették be, hogy elkészültek a fejlesztéssel.

Az eladási listák élén még mindig különféle Sims kiegészítők fordulnak elő, ezért napjainkban is megkérdőjelezhetetlennek látszik a játék népszerűsége. A Maxis igen bölcsen nem a saját feje után ment, hanem a játékosok véleménye alapján formálták meg a folytatást. Az újabb képeket és videókat látva úgy néz ki, ismét történelmet írnak.

A Sims 2 nemcsak egy szimpla kiegészítő hanem valóban a játék második része. Az élethűség érdekében nem a megszokott módon, simán elfordították a felülnézetet, hanem teljes 3D nézetet dolgoztak ki, alapjaiban újraírt grafikus motor dolgozik a játék alatt. Az első rész néhol lassú, csúnyácska és elavult engine-jét sarokba vágva a második epizód gyönyör a szemnek: tűéles, nagyfelbontású textúrák, több száz poligonból álló karakterek, dinamikus fényforrások és számtalan egyéb effekt gondoskodik a felhőtlen látványról.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az új technikáknak hála a monitorokon átsétáló karakterek kezdenek emberi formát ölteni, arcuk és mozgáskultúrájuk kidolgozása pedig egyedülálló. Aktuális érzéseiket grimaszok és gesztusok sorozatával képesek kifejezni, az idegességtől paprikavörösek lesznek, egy-egy érdekesebb dolog láttán pedig felhúzzák szemöldöküket. A The Singlesben láthattunk hasonló dolgokat, de eléggé korlátozva volt a tevékenységünk.

A The Sims 2-ben a fejlesztők elérték azt a szintet, mintha a valós világot látnánk. Ha egész nap a tévét bámulod és iszod a sört, a karakter rendkívül jókedvű, de elhízik, mint egy disznó - ezért jobb inkább sportos Simet nevelni. Itt nem csak szimplán születik egy gyermek, hanem generációkon keresztül figyelemmel kísérhetjük a családot. Simjeink végre nem örökéletűek, korrekt életcikluson mennek keresztül. Csecsemőből kisgyermekké, tinédzserré, felnőtté, s végül agg öregemberré fejlődnek, majd idővel esetleg egy urna lesz az otthonuk. Azonban életük nem zökkenőmentes, a kaszás bármikor lecsaphat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Sokkal több munkalehetőség, élethűbb házépítési elemek állnak rendelkezésünkre. Nőtt a bútorok, tárgyak száma is, továbbá már nemcsak két-, hanem háromemeletes házakat is építhetünk. Embereink mesterséges intelligenciáját sem hanyagolták el. Ha egy ember áll az ajtóban, az azon áthaladni akaró másik nem össze-vissza totyog, hanem kikerüli és bemegy, és ha ez nem lehetséges, szól neki hogy, álljon arrébb. Hogy játszható maradjon a játék maximum nyolc fő lehet a családban.

A szomszédság is gazdagabb és alakíthatóbb lesz. A SimCity 4-ből importálhatunk saját készítésű városokat, és aztán a többi a mi dolgunk. A teleknézetnél sem szürke hátteret látunk, mint Sims 1-es verzióban. De ez csak pár apróság az ezernyi finomítások közül, az igaziakat csak az tapasztalhatja meg, aki majd játszik vele. Szeptember 17-én pedig minden kiderül. Utána meg majd várjuk a kiegészítőket. :) Addig hogy fel tudjatok készülni nézzétek meg az ajánlott gépkövetelményt: 1,5 GHz-es processzor, 256 MB RAM, ATI Radeon 9xxx széria vagy Nvidia Geforce 4/FX kártya.

Kapcsolódó letöltések:
  • 1. videó
  • 2. videó
  • 3. videó
  • 4. videó
  • 5. videó
  • 6. videó
  • 7. videó
  • 8. videó
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • Cowek #42
      Jó a game!
      Még mindig több időt vesz el a készülődés mint a valóságban, mégis mintha több idő jutna mindenre...

      És van benn 7vége, mikor is lehet hesszelni - persze ha olyan munkája van az embernek -.
    • jocco #41
      4CD a progi, de gondolom már te is rájöttél :)
      Amúgy király a játék, csak nekem az első rész kimaradt, úgy hogy most még csak ismerkedem vele.
    • Gear #40
      Remélem ez nem lessz olyan irreális időbeosztású mint az első. Amiatt nem jáctam vele. Tököm ki volt hogy egy általános reggeli készülődés(WC/mosakodás/reggelli/kávé) elvette a fél napot és emiatt állandó gondok voltak.Ha ebben nem lessz olyan irreális ez a rész akkor érdekelni fog engem is.
    • TiTuS #39
      Screenshots:
      http://thesims2.ea.com/screens.php
    • Slayerboy #38
      :DD
      Erre kiváncsi vagyok :D
    • dani77 #37
      ja s mégvalami .. szerintem én még hamarabb meg fogom tudni irni nektek hogy milyen a játék mert én már tőlőtm (feketén a játékot egy küldfőlditol ugyhoyg ha minden jól megy hétvégére bisztos meglesz ) egyéként 3 CD-s lesz a sims 2 mert én is 3 CD-t tőltők és ebből gondolom ..
    • dani77 #36
      szasz . szerintem ha ugy van ahogy mondtátok hogy már rég kész volt a játék akkor bisztos hogy már elkezdték a játéknak a kiegésztitőit csinálni és akkor kb a játék megjelenése után (szep.17) akkor kb havonta fognak megjelene az ujnán ujabb kiegésztők .... még az a mázli hogy az EA nem csak sima CD-ban fogja kiadni (mert ha igy lene akkor téleg kb 10-es számrendszerbe lenének a CD-k száma ) hanem DVD-ben is kiadja és akkor 1 játék/kiegésztó bőven el fog férni 1 DVD lemezen ! :-D ,,, remélem téleg meg fogja érni a várakozást és a pénzt , mert a video meg a kép mégsem olyan mintha a játékal magával játszanál !
    • peterke #35
      wing: :)
      neo: megnézem, köszi.
    • akyyy #34
      aha
    • N.E.O.!!! #33
      Monitorok

      Itt próbáld meg