Gyurkity Péter

Három változatban rajtol el a Xiaomi Redmi 4

A gyártó három eltérő példányt mutatott be, amelyek kedvező áron érkeznek.

A Xiaomi kapcsán augusztus végén írtunk arról, hogy elrajtolt a Redmi Note 4, ezt megelőzően azonban már felbukkant a Redmi 4 is, amely hivatalosan csak most mutatkozott be a nagyközönség előtt. Három eltérő példányt ismerhetünk meg, némileg különböző hardverrel.

Az eredeti változat egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a 720p felbontást támogatja. Ehhez a Snapdragon 430 chip, az Adreno 505 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, egy 16 GB-os kibővíthető tároló, egy 13 és egy 5 megapixeles kamera, a szokásos hibrid SIM-tálca, valamint egy 4100 mAh-s akkumulátor csatlakozik, amely minden bizonnyal kellően hosszú üzemidőt biztosít majd. A telefon három eltérő színben (arany, ezüst, sötétszürke) jelenik meg, a hivatalos ár a kínai piacon 104 dollárnak felel meg. Ez viseli tehát a Redmi 4 nevet, ám emellett két másik példány is bemutatkozott.

A Redmi Prime néhány eltérést tartogat a vásárlóknak a fenti változathoz képest. Először is, a támogatott felbontás itt már az 1080p, miközben a memória mérete 3 GB-ra, a belső tároló alapértelmezett kapacitása pedig 32 GB-ra ugrik. A chip feladatait a Snapdragon 625 látja el, amelyhez az Adreno 506 GPU csatlakozik. Az ár 133 dollárnak felel meg, a hivatalos megjelenés itt is november 7. A Redmi 4A már a gyengébb Snapdragon 425 chipet kapta meg, amelynek négy magjához itt is 2 GB RAM és egy 16 GB-os tároló társul, miközben a szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow fut, az MIUI 8 társaságában. Erről a példányról hiányzik az ujjlenyomat-olvasó, az ár azonban csak 74 dollár. A megjelenés két színben, november 11-én esedékes.

Arról nem esett szó, hogy a telefonok mikor és milyen ütemben jelennek majd meg az egyéb régiókban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #4
    Első körben egyik sem szerintem, aztán lesz Global verzió atom drágán, de mondjuk 6GB rammal, mint előző generációnál. Amúgy én vagyok vak, vagy tök ugyan olyan a bele a Note 4-nek mint a Note 3-nak? A Prime-ban nem 652-es Snapdargon van?
  • IMYke2.0.0.0 #3
    Elvileg, itt - holnapi "szinglik napján" - lehet majd bővebb infókat olvasgatni.
    Csak vigyázni kell, mert majd' mindenből korlátozott példányszám lesz, papíron.
  • freeapro #2
    Bőség zavara: itt a redmi 4, a redmi note 4, a redmi pro. Mindegyik 3 változatban
  • arty #1
    Ha már kínai telefonról ír valaki cikket, megemlíthetné, hogy mely változat(ok) használhatók itthon is normálisan (LTE B20/800mhz sáv támogatása).

    Előző generációban ez csak bizonyos Redmi 3S verziók esetén volt meg, most is hasonló szívásra számítanék.