Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Xiaomi Redmi Pro

A gyártó iker-kamerával és kedvező árral dobja piacra új megoldását.

A Xiaomi még július utolsó napjaiban kerített sort saját rendezvényére, ahol a cég első laptopja mellett egy új okostelefon is bemutatkozott. A Xiaomi Redmi Pro saját családján belül kifejezetten erős versenyzőnek számít, a hardvert pedig egy érdekességgel toldották meg.

A Redmi Pro egy 5,5 hüvelykes OLED-kijelzőt kapott, amely a Full HD felbontást támogatja, a 2.5D technológiával, vagyis a széleken enyhén hajlított kivitelben. Ehhez egy tízmagos MediaTek Helio X20 vagy X25 chip társul, amit legfeljebb 4 GB memória, egy 128 GB-os belső tároló, dual-SIM opció, 4G LTE, VoLTE, ujjlenyomat-olvasó, USB Type-C csatlakozó, illetve egy szintén méretes, ezúttal 4050 mAh-s akkumulátor egészít ki. Hozzájuthatunk majd egy-egy szerényebb példányhoz is, hiszen a cég kínál 3 GB memóriával és 32 GB-os tárolóval ellátott változatokat, de elérhető itt a 4/64 GB-os párosítás is.


Az előlapon egy 5 megapixeles szelfikamera kapott helyet, ezt a hátoldalon pedig egy 13 megapixeles iker-kamera egészíti ki, mégpedig a Sony jóvoltából, amely az IMX 258 típusú szenzort szállította le a gyártónak. A Redmi Pro kombinálni tudja mindkét kamerát, ezzel pedig számos lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak a még jobb képek készítéséhez, illetve azok utólagos módosításához. A hivatalos megjelenés augusztus 6-tól esedékes, itt Kínát sorrendben India, Szingapúr, valamint Hong Kong követi majd a második körben.

Az ár a pontos hardveres specifikációtól függően 225 és 300 dollár között mozog, ez nyilván a nemzetközi megrendelések esetén változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #4
    Büszke lehetsz magadra te időutazó. Ne zavarjon cseppet se hogy júliusba jelentették be és sok helyen még most is csak előrendelni lehet.....

    De neked fél éve ilyen van gratulálok.... olvasni nem árt ha tudsz.
  • fergusonpapa #3
    Ez hír mikor féléve ezt használom?
  • nlght #2
    Egy magyar IT oldalon miért nem téma a cikkíró számára, hogy tudja-e a telefon a B20 800 Mhz-t? Nagyon gáz...
  • grebber #1
    A készülék több változatban is előrendelhető a Geekbuying weboldaláról:

    Xiaomi Redmi Pro 3 GB RAM, 32 GB ROM, Helio X20 – 289 dollár (~105k)
    Xiaomi Redmi Pro 3 GB RAM, 64 GB ROM, Helio X20 – 329 dollár (~120k)
    Xiaomi Redmi Pro 4 GB RAM, 128 GB ROM, Helio X25 – 429 dollár (~ 158k)

    Spemall-on a 3GB/32-es EU szállítással tehát áfa nincs 84k. Szóval érdemes EU raktáros helyeket keresni.