Gyurkity Péter

Itt a Xiaomi Mi 5s és Mi 5s Plus

A csúcskategóriában erősít a kínai cég, miközben az európai terjesztést is megkönnyítik.

A Xiaomi lerántotta a leplet legutóbbi csúcskategóriás megoldásának frissítéséről, amely rögtön két eltérő példányban futott be. Az Mi 5s és Mi 5s Plus valóban erős hardvert kínál, néhány érdekességgel.

A Xiaomi Mi 5s megtartja az eredeti változat 5,15 hüvelykes érintőképernyőjét és annak 1080p felbontását, ehhez viszont már a vadonatúj Snapdragon 821 chip társul, amelyet 3/4 GB memória, egy 64/128 GB-os belső tároló, egy 3200 mAh-s akkumulátor, a Quick Charge 3.0, az NFC, az UFS 2.0, az USB Type-C, a Qualcomm által kifejlesztett Sense ID (helyettesítve az eddig alkalmazott ujjlenyomat-olvasókat), 4G FDD-LTE (B1, B3, B7), egy 12 megapixeles hátoldali kamera (a Sony IMX378 szenzorral, ami jó eséllyel az új Google Pixel okostelefonon is helyet kap majd), valamint egy 4 megapixeles szelfikamera egészít ki. Az ár 300 és 345 dollárnak felel meg, ez természetesen az értékesítés helyétől is függ.


A Xiaomi Mi 5s Plus ehhez képest már egy 5,7 hüvelykes 2.5D-érintőképernyőt kínál, amihez ugyanazon chip, 4 vagy 6 GB memória, egy 64 vagy 128 GB-os tároló, egy 13 megapixeles hátoldali iker-kamera, a már említett technológiák, fém burkolat, egy hagyományos hátoldali ujjlenyomat-olvasó, valamint egy szintén nagyobb, immár 3800 mAh-s akkumulátor csatlakozik. Az európai FDD-LTE sávok támogatása itt is megoldott, ezzel tehát nem lesz gondunk, az ár pedig odaát 345 és 389 dollárnak felel meg, nyilván a memória és a tároló méretétől függően.

A cég megállapodott a lengyel ABC Data vezetésével egyes készülékeik európai forgalmazásáról, így ez a jövőben még inkább leegyszerűsödik. A kínálatban egyelőre alig néhány változat elérhető, ez azonban hamarosan nyilván változni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)