Gyurkity Péter

Megjelent a Xiaomi Mi Max Prime

Frissült a cég méretes okostelefonja, az új változat már meg is jelent.

A Xiaomi eredetileg májusban jelentette be a Mi Max névre keresztelt típust, amely méretes kijelzővel és tűrhető hardverrel jelent meg. Máris felbukkant azonban a készülék frissítése, ez pedig néhány kisebb változtatással kezdi meg pályafutását.

A Mi Max Prime érdekes módon sem bemutatón, sem pedig hivatalos közleményben nem bukkant fel, a cég az indiai ünnepi szezonnal összekapcsolt akciójának részeként jelezte, hogy megkezdték annak forgalmazását. Az eredeti változat Snapdragon 650-es chipjét a Snapdragon 652 típus váltja fel, a kijelző azonban maradt 6,44 hüvelykes, a támogatott felbontás pedig továbbra is az 1080p. A külső is változatlan, mint ahogy a 16 megapixeles hátoldali, az 5 megapixeles előlapi kamera, illetve a 4850 mAh-s akkumulátor is folytatja szolgálatát.


Az új chip egyben azt is jelenti, hogy hat mag helyett már nyolc egységre támaszkodhatunk, ezt pedig 3 GB helyett már 4 GB memória, a 64 GB-os belső tárolót pedig 128 GB-os tárolókapacitás cseréli le. Összesen három fontosabb módosításról van tehát szó, amelyet érdekes módon a cég már az eredeti példány bemutatásakor is előrevetített, akkor azonban arról nem ejtettek szót, hogy a nagyobb memóriával és új chippel érkező példány egyben eltérő hivatalos nevet is kapna.

A Mi Max Prime Indiában kereken 300 dollárnak megfelelő áron rajtolt el, ami kedvezőnek mondható – az eredeti példány ára itt 225 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tsabes #2
    Nem, mindkettőben ugyanaz az Adreno 510 van, az órajelük is ugyanaz. Az egyetlen különbség a 650 és 652 között a kettővel több A72 mag a 652-ben.
  • Inquisitor #1
    A 652-ben a GPU is újabb és erősebb, nem?