Gyurkity Péter

A Galaxy Note 7 ellen indul a Xiaomi

Mégpedig egy méretes, hajlított kijelzővel érkező okostelefonnal.

A Xiaomi kapcsán több külső értesülés is arra utalt, hogy a cég készül egy kifejezetten csúcskategóriás megoldással, amely egyelőre ismeretlen néven jelenne meg. Most néhány fotó is befutott a készülékről, ezeken pedig egy, a széleken meghajlított kijelző látható, amivel egyértelmű módon a Samsung fejlesztései ellen indulnának.

A magukat jól értesültnek beállító források szerint az új megoldás a Xiaomi Mi Note, az Mi Note 2, esetleg az Mi Note Edge néven jelenne meg a piacon. A név nem is annyira fontos, a képeken látható hajlított kijelző viszont mindenki számára egyértelművé teszi, hogy kifejezetten a Galaxy Note 7 ellen irányul az új jövevény, amely így komoly érdeklődésre számíthat. Érdemes megjegyezni, hogy egy másik hír szerint az Mi Note 2 két változatban futna be, ezek egyike hajlított kijelzőt kapna, ez a példány pedig egy 5,7 hüvelykes kijelzőt, a Quad HD felbontást, az új Snapdragon 821 chipet, immár 6 GB memóriát, egy alapesetben 128 GB-os belső tárolót, valamint egy 4000 mAh-s akkumulátort vonultatna fel.

Ehhez a Force Touch technológia, illetve egy ahhoz nagyon hasonló megoldás társulna, a hivatalos ár pedig 526 dollár lenne, ami a fentiek fényében kedvezőnek mondható. A Xiaomi ugyan a maga részéről eddig nem erősítette meg ezen külső értesüléseket, de mivel a gyártó néhány napon belül megalapításának évfordulóját ünnepli, számíthatunk arra, hogy néhány újabb megoldásról rántják majd le a leplet – dacára annak, hogy nemrég mutatták csak be saját első laptopjukat és néhány egyéb új fejlesztésüket.

A Samsung üdvöskéje ellen nyilván nem lesz könnyű dolguk, de a hajlított kijelző sokak érdeklődését felkeltheti majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!