Gyurkity Péter

Máris felbukkant a Xiaomi Redmi 4

Mégpedig egy benchmark révén, amely betekintést enged a készülék specifikációjába.

A Kínában és a nemzetközi piacon is egyre inkább teret nyerő Xiaomi még januárban mutatta be a nagyközönségnek a Redmi 3 okostelefont, amelyet azóta több eltérő változat követett a sorban. Most már a közvetlen utód is elérhető, legalábbis egy rövid benchmark formájában.

A Redmi 4 eszerint a Snapdragon 625 chipre támaszkodna, amely a kedvező fogyasztást helyezi előtérbe, bár a nyolc mag és az Adreno 506 grafikus vezérlő révén a teljesítménnyel sem lesz nagy gondunk. A benchmarkban szereplő változat 3 GB memóriára támaszkodott, bár ezzel kapcsolatban még szintén nincs hír a pontos specifikációról, illetve az egymástól eltérő változatokról, tekintettel arra, hogy a gyártó még be sem jelentette az új típust. A szoftveres oldalon a várakozások szerint az Android 6.0.1 Marshmallow fut majd a megjelenés pillanatában, amire valószínűleg még az év vége előtt sort kerítenek.

Érdemes megjegyezni, hogy a januárban debütált Redmi 3 akkor a Snapdragon 616 processzorra, valamint 2 GB memóriára támaszkodva mutatkozott be a piacon. A készülék kereken 5 hüvelykes kijelzője a 720p felbontást támogatja, ehhez pedig egy méretes, egészen pontosan 4100 mAh-s akkumulátor társul, ami szintén a hosszabb üzemidőt helyezi előtérbe. Legalább ilyen fontos szempont a kedvező kereskedelmi ár, ahogy azt a különböző kínai gyártók esetében megszokhattuk, hiszen ez kulcsszerepet játszik a szegmens meghódításában.

A hivatalos bejelentés, netán további részletek felbukkanása esetén mindenképpen beszámolunk majd a fejleményekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DontKillMe #2
    Fingotok sem volt a Pro-ról mi? És hogy az is két féle verzióban jött ki.
  • takysoft #1
    A Redmi 3 Pro-ban már 3GB memória van, és 32 giga tárhely, + ujjlenyomatolvasó