Gyurkity Péter

Csak hajlított változatban jönne a Galaxy S8

A Samsung lemondana a lapos változatról, ha ez a vásárlóknak is megfelel.

A Galaxy S7 és S7 edge esetében jól látható módon a hajlított kijelzővel érkező változat bizonyult népszerűbbnek a felhasználók körében, ez pedig egyes elemzők szerint a Samsungot egy komoly változtatásra bírhatja rá. Amennyiben a Galaxy Note 7 esetében nem mutatkozik komoly ellenhatás, a következő generációnál száműzhetik a lapos példányokat.

A Korea Herald több elemzőt is megkeresett az értesüléssel kapcsolatban, akik vegyes válaszokat adtak a kérdésre. Egyesek szerint könnyen elképzelhető, hogy a Samsung végül a lapos változat kivezetése mellett dönt, ebben az esetben pedig a Galaxy S8 egyetlen verzióban, immár kizárólag hajlított kijelzővel jelenne meg a piacon, vagyis nem lenne szükség egy „edge” néven futó példány párhuzamos forgalmazására. Mások szerint ez kevésbé valószínű, az azonban már jóval gyakrabban szerepelt a válaszok között, hogy a gyártó a Galaxy Note 7 szereplésétől függően dönt majd az ügyben.

Amennyiben ugyanis a vásárlóknak a Note 7 esetében nem jelent majd problémát a lapos példányok teljes hiánya, ezzel kapcsolatban pedig nem érkezik komoly negatív visszajelzés a piacról, a soron következő generáció már maradhat a hajlított érintőképernyő kizárólagos alkalmazásánál. 2017 során tehát számíthatunk arra, hogy nem mutatnak be egy ilyen Galaxy S8 okostelefont, bár (ahogy említettük), ezt még korántsem vehetjük biztosra.

Jó hír viszont a Note 7 kapcsán, hogy a cég számára hazai piacon nagyon is jól alakulnak az előrendelések, itt ugyanis már az első két nap során több mint 200 ezer példányra érkezett igény a dél-koreai felhasználók részéről. A Galaxy S7 esetében ez még „mindössze” 100 ezer példány volt, bár az úgynevezett „Note experience” zónák száma az országon belül 2000 helyett immár 2800-ra ugrott, a gyártó pedig 90 dollárnak megfelelő ajándékkártyákkal, illetve kedvezményes kijelzőcserével is igyekszik felsrófolni az érdeklődést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #2
    Tévedsz. Vannak az úgynevezett bumper tokok, szélesebbek az átlag toknál, ami jó fogást eredményez, és jobban védenek mint a szilikon tokok. Nekem egy Spigen márkájú van az s7 edgemen, elégedett vagyok vele teljes mértékben...
  • bigjoe #1
    Iszonyúan jól néz ki a hajlított samu, de kézbe véve nem annyira stabil a fogása mint a simának. Arról nem is beszélve, hogy a szilikon tokok eddig komoly védelmet nyújtottak le esésnél, de ha nem tévedek a hajlított kijelzőnél nem annyira használhatóak legalább is nem túl hatékony.. Vagy tévedek?