Gyurkity Péter

A Galaxy S7 edge nyerte az első félévet

Az első három hely mindegyike a Samsungé, legalábbis az androidos táboron belül.

Érdekes közlemény jelent meg a Strategy Analytics piackutató cég weboldalán, amelyben sorra veszik az év első felének főbb eredményeit, legalábbis az okostelefonos szegmensen belül. Ebből kiderül, hogy az androidos készülékek területén a Samsung vitte el az első három helyet, a Google szoftveréhez képest pedig az iOS ismét visszaesett.

A cég saját becslése szerint az év első hat hónapja alatt összesen 577 millió androidos megoldás talált gazdára, ami nagyjából 5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest, hiszen akkor 552 millió darabnál állt meg a globális mutató. A két vezető platform közötti különbség eközben tovább nőtt, ugyanis az iOS eredménye 91,6 millió, míg tavaly ilyenkor még 108,7 milliót értek el az Apple készülékei. Nem vitás, hogy az Android minden vetélytársát túlnövi, ezt már régóta megfigyelhetjük a régiós és a globális mutatóknál, ennél azonban érdekesebb lehet, hogy az egyes típusok közül mely példányok vezetik a mezőnyt.

Az androidos táboron belül a Galaxy S7 edge vitte el a pálmát, hiszen ebből a fejlesztésből az első félévben körülbelül 13,3 millió darabot adhattak el (ez szintén becslés, hiszen a Samsung nem közölte az első félévre vonatkozó pontos adatokat), jól látható tehát a jelenlegi generáció sikere. A második helyre nem sokkal ettől lemaradva futott be a Galaxy J2, ebből a telefonból 13 millió példány kelhetett el, de a harmadik helyen is a Samsung egyik változata található, a Galaxy S7 ugyanis 11,8 millió példányban talált gazdára, vagyis a dél-koreai gyártó szinte mindent vitt a táboron belül.

A piackutató cég szakértői megjegyzik, hogy a Samsung nem ülhet babérjain, itt különösen a Huawei P9, az Oppo R9, valamint a Vivo X7 jelenthet veszélyt a vezető helyre – nem véletlen, hogy mindhárom versenyző Kínából ered, az ottani gyártók már globális szinten is egyre nagyobb kihívást jelentenek, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!