SG.hu

Íriszszkennerrel újít a Galaxy Note 7

A dél-koreai cég legújabb tollal érkező készüléke teljesen vízálló, és külön könyvtárba bújtathatjuk el alkalmazásainkat mások elől.

A Samsung New Yorkban rendezte meg a hatos verziószámot átugró Galaxy Note 7 bemutatóját, de az eseménnyel párhuzamosan Budapesten is kézbe foghatták az újságírók a készüléket. Egy IP68 szabvány szerinti vízálló, azaz másfél méteres vízben fél órát kibíró telefonról van szó, melynek legnagyobb újítása a tavasszal bemutatott S7/S7 Edge szériához képest az íriszszkenner. A készülék előlapi kamerája kb. 25-30 centiméterről érzékeli, hogy ránézünk, és feloldja a lezárást, így se kódot nem kell beírnunk, se rajzolnunk nem kell a képernyőre adataink eléréséhez. Persze az ujjlenyomatolvasó és a Knox rendszer is megmarad, azaz az üzleti felhasználóknak nem kell aggódniuk az eddig megismert titkosítás megléte miatt.


A bemutatón leginkább az ötletek megvalósíthatóságát emelték ki, azaz a dupla olyan finoman nyomásérzékeny és jóval vékonyabb (0,7 milliméteres) tollal bármit lerajzolhatunk vagy leírhatunk, mintha a telefon csak egy notesz lenne. Ehhez a képernyőt kedvünkre nagyíthatjuk vagy forgathatjuk, a szövegek pedig rámutatással lefordíthatók. A ceruza nagyon gyors, válaszideje 50 milliszekundum, nyomásérzékenysége duplázódott és tölteni sem kell a Wacom technológia miatt. A legfontosabb dolgokat az un. biztonságos mappában is eltárolhatjuk, ide csak íríszünk segítségével léphetünk be. Az ide kerülő fájlok és alkalmazások adatai máshonnan nem láthatók, azaz ha az ide duplikált kamera szoftvert aktiváljuk, és készítünk egy fotót, akkor a felvételt csak mi tudjuk megnézni a jövőben is.


Külön kitértek az 5,7 collos QHD felbontású kijelző kialakítására, melynek széleinél lévő hajlítás tökéletesen szimmetrikus. A karcállóságot a Corning cég Gorilla Glass 5 üvege garantálja. Alkalmas HDR videólejátszásra, de a játékosok sem fognak rá panaszkodni a letölthető szoftvereket hiányolva. A cég szerint a készülék a virtuális valóság szemüvegbe, a Gear VR-be helyezve is megállja a helyét, hiszen sebessége és felbontása jobb az S7-nél, mindössze akkumulátora lett kisebb 100 mAh-el (azaz most 3500 mAh) a toll helye miatt.


Kamerája megegyezik az S7 sorozatban lévővel, habár a cég igazgatója szerint a szoftveren némileg igazítottak, a képek talán kicsit hidegebbek lettek és kevés fénynél nem olyan szemcsések a felvételek. A 64 GB belső memória akár 256 GB kapacitású microSD-kártyával bővíthető. Vezeték nélkül, illetve a legújabb, Type-C USB porton át tölthető, de a cég ingyensen biztosít egy átalakítót is, hogy az eddig esetlegesen megvásárolt kiegészítők gond nélkül müködhessenek. A vásárlók emellett 15 GB felhőtárhelyet is kapnak adattárolási és -visszaállítási célból.


A készülék szeptember másodikától vehető át 290 ezer forintos áron kék, ezüst és fekete színben, de persze a szolgáltatók kalkulációja opcionális részletfizetéssel ettől jelentősen eltérhet. (Tehát ha nincs szükségünk a tollra és az íriszszkennerre akkor 40 ezer forinttal olcsóbban jó lehet nekünk az S7 Edge.) Az előrendelés augusztus 16-tól 30-ig tart majd, melyhez egy ingyenes Gear VR szemüveg jár és így három nappal a hivataos megjelenés előtt átvehető a termék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stockbauer33 #2
    http://napidroid.hu/ennyibe-kerulhet-samsungnak-galaxy-note-7-botrany/
  • Tinman #1
    "Egy IP68 szabvány szerinti vízálló, azaz másfél méteres vízben fél órát kibíró telefonról van szó"

    Nem. Kevered az IP67-el. Ez IP68-as vagyis teljesen védett a por ellen, továbbá víz alatt folyamatosan(!!!) használható, persze a gyártó által meghatározott, 1 és 3 méter közötti mélységben és nem mélytengeri búvárkodáshoz.