Gyurkity Péter

Tiszta Androiddal hódítana nyugaton az Oppo

A kínai gyártó a külföldi piacokon a letisztult szoftverben látja a megújulás lehetőségét.

Az Oppo különböző megoldásairól az utóbbi hónapokban mi is igyekeztünk beszámolni, dacára annak, hogy a kínai cég nem számít túlzottan népszerű szereplőnek a kontinensen. Ez többek között annak köszönhető, hogy (bár maguk a készülékek viszonylag egyszerűen beszerezhetők), a kínai felhasználók által preferált módosított szoftver nem igazán kedvelt a nyugati régióban, ezért most az illetékesek az eredeti Androidhoz közeli élményt nyújtanának, hogy változtassanak ezen.

A hivatalos oldalon jelentették be a napokban a Project Spectrum elindítását, amely az eredeti Androidhoz jóval közelebbi állapot megjelenését eredményezi majd az egyes telefonokon. Itt természetesen nem mindig ugyanazt kapjuk, mint amit a Google Nexus készülékein látunk, az Oppo saját kamera alkalmazása például továbbra is megmarad, mint ahogy a kikapcsolt kijelző esetében alkalmazott érintéseket is megfelelő módon kezeli majd az operációs rendszer. Mindazonáltal jóval gyakrabban köszön majd vissza az alap-Android (legalábbis annak Lollipop verziója), de erről az új Marshmallow változat esetében sem kell majd lemondanunk, hiszen tervezik ez utóbbi minél előbbi alkalmazását.

Az Oppo vezetői azt várják, hogy a független megoldásuk iránt érdeklődő nyugati vásárlók pozitívan reagálnak majd a letisztult szoftver megjelenésére, és az eddiginél jóval erősebb pozíciókat foglalhatnak el majd az európai és észak-amerikai piacokon. Az első körben sajnos csak a Find 7 és a Find 7a esetében letölthető az új szoftver, ezt azonban a későbbiekben kiterjesztik az egyéb típusokra is, és - mint azt említettük - az új verziók átvétele sem jelent majd gondot.

A napokban egyébként egy további példány jelent meg a kínai szabályozó hivatal oldalán, amely Oppo A33m néven mutatkozott be. A 235 dollárnak megfelelő összegért egy 5 hüvelykes, qHD-felbontást támogató kijelzőt kapunk, amely a Snapdragon 410 chippel, 2 GB memóriával, egy 16 GB-os tárolóval, egy 8 és egy 5 megapixeles kamerával, valamint egy 2400 mAh-s akkumulátorral egészül ki, LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS és a microUSB társaságában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Jogos, kínai telefonban youtube app nincs, a youku meg nem túl használható kínai nyelvtudás nélkül.