Gyurkity Péter

Lencsevégen az Oppo R7 és R7 Plus

A kínai gyártó néhány képen mutatja meg soron következő két új okostelefonját.

Áprilisban számoltunk be legutóbb az Oppo következő okostelefonjáról, amely akkor még vékonyabb kivitelével ragadta meg a sajtó és a felhasználók fantáziáját. Most maga a cég jelentetett meg néhány hivatalos felvételt a készülékről, amelyet annak nagyobb társa egészít ki majd a hónap végén esedékes bemutatkozáskor.

A felvételeken két vékony, ám meglehetősen méretes fejlesztést láthatunk, ebből azonban mindössze néhány apró, bár esetenként fontos részletre derül fény. Ezek közé tartozik a nagyobb testvér hátoldalán látható ujjlenyomat-olvasó, amely az eredeti változatról hiányzik, vagyis a cég csak a nagyobb és várhatóan drágább verzió esetében vállalta be annak integrálását. Szerencsére korábban már több különböző forrás is beszámolt a hardveres specifikációról, nem maradt sok kérdőjel a telefonok összetételével kapcsolatban - érdemes is most végigfutnunk a listán.


Az Oppo R7 kijelzője kereken 5 hüvelykes, a támogatott felbontás ezúttal 1080p lesz. Ezt egy 64 bites, nyolc magot kínáló Snapdragon 615 chip, 3 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, valamint egy hátoldali 20,7 megapixeles kamera egészíti ki. A 2320 mAh-s akkumulátor a VOOC gyorstöltés támogatása révén alig 30 perc alatt eléri a 75 százalékot, ami pedig a készülék árát illeti, ez Kínában mindössze 480 dollárnak felel meg, ami 40 százalékkal kedvezőbb az iPhone 6 ottani áránál. Az Oppo R7 Plus ehhez képest egy 5,9 hüvelykes kijelzőt, azonos felbontást, a 64 bites MediaTek MT6795 chipet, 3 GB RAM-ot és 32 GB-os belső tárolót vonultat fel, egyelőre ismeretlen áron, a már említett ujjlenyomat-olvasóval.

A hivatalos bejelentés néhány napon belül esedékes, ezt mi sem fogjuk kihagyni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!