Gyurkity Péter

Három új okostelefon az Oppo kínálatában

A kínai cég egyszerre három új megoldást mutatott be, amelyek a középkategóriában jelennek meg.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy immár az első képeken is látható az Oppo új párosa, amelyekről korábban bizonyos hardveres részletek is kiszivárogtak. Most a hivatalos bejelentésre is sor került, ezt pedig egy harmadik példány felbukkanása egészítette ki.

Bár a korai pletykák az előlapi keretet optikai trükk révén eltüntető kialakításról szóltak, ez végül csak az R7 Plus esetében valósult meg, és a megoldás itt is bizonyos kívánnivalót hagy maga után. A burkolat mindkét példány esetében fém, ez stílusosan találkozik a 2.5D-ként emlegetett üveggel, mint ahogy a processzor típusa (Snapdragon 615) is azonos. Ehhez 3 GB RAM, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera, valamint 1080p felbontás csatlakozik, ám míg az R7 egy kereken 5 hüvelykes kijelzőre támaszkodik, az R7 Plus esetében ez már 6 hüvelykesre nőtt, mi több, itt a hátoldali kamera alatt az ujjlenyomat-olvasó is megtalálható.


A kisebbik példány egy 2320 mAh-s, a nagyobbik változat pedig egy jóval méretesebb, egészen pontosan 4100 mAh-s akkumulátorra támaszkodik, de mindkét telefon támogatja a cég VOOC gyorstöltési technológiáját, amelynek révén mindössze 30 perc alatt érhetjük el a 75 százalékos állapotot. A további részletek a hivatalos oldalon megtekinthetők, ám itt még érdemes megemlítenünk, hogy időközben felbukkant az Oppo Neo 5 közvetlen utóda is, amely Neo 5s néven jelenik meg. Ez utóbbi ismét egy 4,5 hüvelykes, 480 x 854 pixel felbontást támogató kijelzőt kapott, amelyhez egy négymagos Snapdragon 410 chip, 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, microSD, egy 8 és egy 2 megapixeles kamera, 4G, dual-SIM opció, illetve egy 2000 mAh-s, nem cserélhető akkumulátor társul, az Android 4.4.2 és a Color 2.0.1 kezelőfelület társaságában, 190 dollárnak megfelelő áron.

Az R7 és az R7 Plus eközben egyelőre előrendelhető, áruk 400 és 480 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!