Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG G4 szoftvere

A kijelző után a cég a szoftverről is lerántotta a leplet, a megjelenés a hónap végén esedékes.

A napokban olvashattunk arról, hogy az LG bemutatta a csúcskategóriás telefonokhoz fejlesztett új kijelzőjét, amely egyben a G4 fő komponenseként debütál majd a piacon. Ezzel cáfolták a korábbi értesülések egy részét, a méret ugyanis a vártnál némileg nagyobb lesz, most pedig a szoftver részleteit ismertették.

Az LG UX 4.0 elődeihez hasonlóan új funkciókkal és további optimalizációval érkezik, a könnyebb kezelhetőség és a jobb személyre szabhatóság jegyében. A szoftver a fejlesztők ígérete szerint a megszokott szintnél is tovább megy ebben, a konfiguráció kevesebb lépésből áll, az egyénire szabást azonban igyekeztek minden eddiginél jobban kiszélesíteni, legyen szó az alkalmazásokról, avagy a főbb funkciókról. Ezek között jelenik meg a Quick Shot, amelynek segítségével a kijelző kikapcsolt állapotában is készíthetünk fotókat, mégpedig a hátoldali gomb dupla érintésével. A Smart Bulletins még több alkalmazásból gyűjti össze a fontosnak ítélt értesítőket, ez leginkább a Google Now és a multitaszk gomb révén elővarázsolható menü ötvözetének tűnik.

A Simple Mode a kamerát használók számára teszi elérhetővé a minden téren automatikus, alapértelmezett beállítások gyors és kényelmes alkalmazását, míg a Manual Mode a profik számára is tartogat meglepetéseket, ezzel egyben az egyes eseményekhez kötött fotóalbumokat is gyorsan állíthatunk majd össze. Az UX 4.0 folyamatosan figyeli tevékenységünket, a szokások alapján válogatja össze a fontosabbnak tartott eseményeket és értesítőket, amelyekhez rövidebb megjegyzéseket fűz majd – így például az időjárás-előrejelzés kapcsán a sokat futók számára is mellékel a megfelelő körülményekre utaló mondatot. A kedvencek listáján szereplő minden egyes kapcsolathoz egyéni csengőhangot rendelhetünk, számos esetben pedig csökkentik az előző verziókban meglévő redundanciát.

A cég ezúttal is megerősítette, hogy a megjelenés a hónap végén esedékes, a G4 ugyanis 28-án mutatkozik majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!