Gyurkity Péter

Április végén jöhet az LG G4

Erre számítanak piaci elemzők, akik kifejezetten optimisták a várható forgalmat illetően.

Miután idén már több nagyobb gyártó is bemutatta legújabb generációját, az LG sem várhat sokáig saját új fejlesztéseinek debütálásával, erre pedig a legújabb hírek szerint már április végén sor kerülhet. Ezzel nem sokkal követnék a Samsung új párosának globális megjelenését, a műanyag külső révén pedig alá is ígérhetnek a riválisoknak.

Dél-koreai elemzők szerint megvalósítható az április végi rajt, ami azt jelentené, hogy az LG gyakorlatilag elkészült a megoldással, itt már csak az utolsó simítások zajlanak. Ezt látszanak megerősíteni az eddig megjelent fotók is, bár ez utóbbiak esetében sem tudunk biztosra menni, hiszen eddig senki nem igazolta azok valódiságát. A pletykák szerint mindenesetre a G4 egy 5,5 hüvelyk alatti kijelzőre épülne, amely a 2560 x 1440, vagyis a QuadHD felbontást támogatná, ehhez pedig a G3-ra hasonlító külső társulna, néhány jelentősebb módosítással.

Ezek között említhető a telefon enyhe meghajlítása, amely a gyártó szakemberei szerint így jobban kézbe simul, míg a hátlap textúrája abban segít, hogy a készülék ne csússzon ki szorításunkból. A ki-bekapcsoló gomb ezúttal ovális, de a hangerőszabályzót is újratervezték. Az még nem egészen világos, hogy a Samsung 14 nanométeren készülő chipjét, a memória nagyobb sebességét, valamint a gyors feltöltést mivel váltanák itt ki, de a továbbra is műanyagból készülő külső akár egy alacsonyabb ár megszabását is lehetővé tenné, ami az egyik fő eladási szemponttá válhat, már amennyiben a riválisok hasonló megoldásaihoz képest egy valóban alacsonyabb szinten érkezik majd a telefon. Az említett dél-koreai elemzők egyelőre optimisták az első év eredményét illetően, az egyik cég 15 millió értékesített példányra számít, míg egy másik vállalkozás szerint 9,2 millió darabot adhatnak el idén.

Az LG szép lassan nyomul előre az okostelefonok piacán, ezt jól mutatja, hogy míg 2011-ben alig 20 millió készüléket adtak el, tavaly már csaknem 60 millióra tudták növelni az éves eredményt – ezt kellene tovább javítani a G4 révén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!