Gyurkity Péter

5,5 hüvelykes lesz az LG G4

A gyártó bemutatta az új kijelzőt, amely fényesebb, színesebb és élethűbb lesz a többinél.

Alig néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az LG a hónap végén szeretné bemutatni új zászlóshajóját, amellyel kapcsolatban az előzetesen megjelent hírek egy 5,5 hüvelyk alatti kijelzőt és QHD-felbontást jósoltak. Ebből csak az egyik részlet válik valóra, a méret ugyanis nagyobb lesz a vártnál.

Erre utal, hogy a dél-koreai gyártó már lerántotta a leplet vadonatúj kijelzőjéről, amelyet minden bizonnyal a csúcskategóriás készülék egyik fontos jellemzőjeként reklámoznak majd. A fejlesztés mérete 5,5 hüvelyk, vagyis a pletykák egy kicsit alábecsülték azt, a cég azonban számos egyéb fontos részletet említ meg a hivatalos közleményben, amelyek mind az érintőképernyő előnyeit hangsúlyozzák ki. Ezek közé tartozik a már említett QHD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontás, valamint az 538 ppi pixelsűrűség. Ez azonban csak a felsorolás első része, hiszen az illetékesek rögtön ezután a megszokottnál gazdagabb és élethűbb színeket ígérnek, amit állításuk szerint a kék LED-chipek, valamint a vörös és zöld foszfor bevonat kombinálásával értek el.


A kontrasztarány a hasonló, QHD-felbontást támogató csúcskategóriás fejlesztésekhez képest is 50 százalékkal javul, maga a panel pedig 30 százalékkal fényesebb anélkül, hogy fogyasztása emiatt megemelkedne. Ezzel mélyebb feketét és élesebb képeket kapunk, míg az Advanced In-Cell Touch (AIT) technológia révén az érintő funkciót javították, hogy az akár nedves, eső áztatta felület esetén is gond nélkül, a megszokott pontossággal és megbízhatósággal működjön. Hogy ez mennyire válik valóra a mindennapokban, azt majd csak a megjelenés után tudjuk letesztelni.

Ahogy azt korábban említettük, a hivatalos bemutató április 28-án esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!