Gyurkity Péter

Újabb összecsukható okostelefon az LG-től

Egy második példányt is piacra dob az LG összecsukható sorozatában, nem túl kedvező áron.

Még tavaly ősszel írtunk arról, hogy a dél-koreai gyártó egy érdekes fejlesztést mutatott be a számára hazai piacon, amellyel tulajdonképpen fő riválisai példáját követte, hiszen többek között a Samsung is bemutatott olyan összecsukható megoldást, amely a korábbi évek slágertermékeire emlékeztetett. Most megjelenik a második példány is, mégpedig hasonló kivitelben.

Míg a sorrendben első telefon a Wine Smart névre hallgatott, addig a most bemutatott példány az Ice Cream Smart nevet kapta, ami azt is jelzi számunkra, hogy a 2008-ban bemutatott eredeti Ice Cream telefon utódaként fogható fel. Természetesen az azóta eltelt hét évben jelentős változások zajlottak le ezen a területen, a szoftveres oldalán például ezúttal az Android 4.4 KitKat fut, annak minden fontosabb szolgáltatásával, de a hardver is sokat módosult, hiszen számos olyan komponens kapott helyet a készüléken, amiről az előző évtizedben még nem is álmodhattunk.


A 3,5 hüvelykes, HVGA-felbontást (320 x 480 pixel) támogató kijelzőtől természetesen nem kell elájulnunk, de ez a telefon nem is azok számára készült, akik a legújabb divatot követik az okostelefonok szegmensében. Ehhez azonban egy 1,2 GHz-es órajelen futó négymagos chip társul, amely nagy valószínűséggel a Snapdragon 400 családba tartozik, 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os, de microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali és egy elülső VGA-kamera, valamint egy 1700 mAh-s akkumulátor társaságában. A listán emellett szerepel még a WiFi, a Bluetooth 4.0, a DMB-TV, valamint az LTE-elérés, így az adatátvitellel nem lesz gond.

A készülék egyelőre kizárólag Dél-Koreában jelenik meg, 277 dollárnak megfelelő áron, olcsónak tehát nem nevezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #9
    277 dollárból már lehet telefont is venni
  • aru #8
    Nekem van samsung és használom, mert kicsi és nem kezd el magától hivogatni senkit.
  • MuldR #7
    beepitett kakaotalk gomb rulez:)
  • formax #6
    Ronda, drága, kicsi a képernyője, kinyitva batár nagy, antiergonómikus a billentyűzete - nem is értem, miért nem jön hozzánk is. Nem baj rendelünk a neten, úgy a garancia is nyűgös lesz, tisztára megéri!
  • PeeTeR #5
    korfuggetlen.. asszonykam is oda van ertuk a mai napig pedig nem gyenge okostelefonja van jelenleg is. egyszeruen szereti a stilust. ha a sok tucatmaroktelefonnak van helye a piacon amit egy kaptafara gyartanak kulonbozo meretekben, akkor gyanitom ez is elfer.
  • Lokker #4
    A helyedben nem beszélnék így vele, Ő a jakuza, ráadásul 1-es jakuza, bár lehet csak IQ.
  • Lollerka #3
    tipikus 15eveshez mert megnyilvanulas, szerined melyik 45+ no akar okostelefont? inkabb ien kinyithatosakat akarnak mert oket nem erdekli a myassphone
  • mrzed001 #2
    A jó öreg kinyithatós Motorolla Startek ... azóta is emlegeti az asszony (meg én: Sugározz fel Scotty ! :D ).
    De venni már biztos nem vennénk.
  • Jakuza1 #1

    Ilyen flippes szarokat hasznal meg valaki egyaltalan?