Gyurkity Péter

Hajlított külsővel jöhet az LG G4

Az LG alaposan újragondolja a dizájnt, a G4 esetében is alkalmazhatja a hajlított kivitelt.

Az elmúlt néhány napban további beszámolók, mi több, az első kép is megjelent a gyártó soron következő zászlóshajójáról, az eddig megjelent információk alapján pedig többé-kevésbé összeállt a kép a hardveres és szoftveres összetételt illetően.

Korábban olvashattunk már arról, hogy az LG alaposan újratervezi az okostelefon külsejét, ez pedig stylus révén kínálhat majd még vonzóbb alternatívát a riválisok hasonló megoldásaival szemben. Most egy, állítólag a sajtónak szánt render szivárgott ki idő előtt, amelyen viszont egy hajlított fejlesztést láthatunk, némileg a G Flex 2, de még inkább a cég MWC alatt bemutatott középkategóriás készülékeire (LG Magna) hajazó kivitelben, egy egészen enyhe hajlítással. Azt persze még nem tudjuk biztosan, hogy valóban a hajlítás mellett döntöttek-e a cég illetékesei, ám a hardver és a megjelenés hozzávetőleges időpontja már véglegesnek tűnik.


A képpel együtt megjelent információk alapján a fizikai méret ezúttal 148,9 x 76,5x 9,9 mm, más források pedig arról írnak, hogy a G4 magasabb és szélesebb lesz közvetlen elődjénél. Ezzel az 5,5 hüvelyknél nagyobb kijelző alkalmazása is elképzelhető, amihez nyilván a Quad HD felbontás társulna, mégpedig a Snapdragon 810 chip és talán egy eltávolítható hátlap kíséretében – ez utóbbi a microSD jelenlétére utalna. Az előlapon ujjlenyomat-olvasó kapna helyet, míg a hátoldalon egy 16 vagy 20 megapixeles kamera dolgozna, egy 5 megapixeles előlapi példánnyal kiegészülve. A szoftveres funkciók ellátásáról az Android 5.0 Lollipop gondoskodna, mégpedig az LG UX 4.0 kezelőfelülettel együtt.

A cég mobilrészlegének első embere nemrég elárulta, hogy a telefon valóban a második negyedévben bukkan majd fel, ami (tekintettel arra, hogy a G3 tavaly május 27-én debütált) a májusi rajtra utal. Mi több, azt is megtudhattuk, hogy a második félévben már befuthat egy utód is – az ár a jelenlegi becslések szerint 550 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)