Gyurkity Péter

Stylussal kiegészülve jön az LG G4

Az LG stylus kíséretében mutatná be új zászlóshajóját és újabb részletek szivárogtak ki a cég második hajlított készülékéről.

Az LG tervei közül az új generáció első képviselője jelenti a legfontosabb fejleményt. A G4 névre hallgató okostelefon megjelenése rövid időn belül várható, itt pedig egy jelentős változásról számolhatunk be. Ázsiai források ugyanis arról adtak hírt, hogy a gyártó - immár második alkalommal – stylus kíséretében mutatná be új megoldását, amely azonban kategóriájában az első ilyen példány lenne, hiszen a G-sorozat esetében korábban csak egy némileg gyengébb változatnál (G3 Stylus) jelent meg az érdekes kiegészítő. A húzás nyilván a Samsung ötletén alapul, és többek között a Galaxy Note család sikereit hivatott lemásolni, most először kerül azonban sor egy kifejezetten erős, a csúcskategóriába szánt LG okostelefon ilyen jellegű kiegészítésére.

A G4 mindenképpen érdekes lépés a cég részéről, hiszen a kijelző ezúttal némileg összemegy, ennek pontos mérete a forrás szerint 5,3 hüvelyk lesz. Ehhez Quad HD felbontás, egy 64 bites Snapdragon 810 chip, 4 GB LPDDR3 RAM, egy 20,7 megapixeles, optikai képstabilizációval kiegészülő hátoldali kamera, egy 32 vagy 64 GB-os, microSD révén azonban tovább bővíthető belső tároló, valamint egy szintén méretes, 3500 mAh-s akkumulátor társul majd. A szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop dolgozik majd, maga a stylus pedig az amerikai szabadalmi hivatalhoz benyújtott dokumentációban G Pen néven szerepel – itt azonban feltűnik a G Scrawl kifejezés is. A bemutatóra a februárban esedékes MWC alatt kerítenének sort, a hivatalos részleteket akkor ismerhetjük majd meg.


Szintén csepegtetik a híreket a társaság második hajlított készülékéről, amely a CES alatt jöhet. Egy hónappal ezelőtt írtunk utoljára a G Flex 2 okostelefon várható megjelenéséről, ám a hardvert illetően akkor még csak annyit tudtunk (azt is külső forrás jóvoltából), hogy a második változat némileg kisebb kijelzővel jelenhet meg. Most újabb részletek szivárogtak ki az interneten.

Egy dél-koreai portál számolt be az értesülésről, amely megerősíti a korábbi feltételezést, miszerint a hivatalos bemutatóra már a CES 2015 alatt sor kerülhet. Az LG tehát egy hajlított okostelefonnal nyitja meg az új évet, amely azonban több területen is változást hoz magával, legalábbis a közvetlen elődhöz képest. A kijelző méretéről ugyebár már említést tettünk, emellett azonban jó eséllyel változik a támogatott felbontás is, amely ezúttal 720p helyett 1080p lenne, ami a pixelsűrűség jelentős megugrását eredményezné, különös tekintettel a a fizikai méret zsugorodására – az új példány minden bizonnyal 5 és 5,5 hüvely közötti lesz, míg az első telefon esetében ez kereken 6 hüvelyk volt.

A megfelelő teljesítményről az új Qualcomm Snapdragon 810 chip gondoskodna, amely 64 biten, kellenes órajelen dolgozik, bár pontos megjelenési dátuma még nem ismert, hiszen itt felmerült a gyártási gondokból fakadó késedelem, ami egyszerre több gyártó prémium kategóriás megoldásait is hátrányosan érintené. A gyors elérést eközben a tri-band LTE-A technológia biztosítaná, amelyhez természetesen szükségünk lesz az ahhoz passzoló hálózatra is, a hátlap pedig várhatóan az elődhöz hasonlóan önjavító réteggel érkezne. A CES 2015 kedden indul, a rendezvényen megismerhetjük majd a hivatalos információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szomferi #7
    főleg, ha SAMOLED-ről beszélünk... Note 4-nél tudsz csinálni aktív használat mellett 2-3 napos üzemidőt is, egy QHD IPS panelnél ez minimum 30-40%-kal kevesebb lenne, minimum
  • Gabbbbbbbbbbbb #6
    "Olyan biztos nem lesz a közeljövőben mert pont az a méret amibe még nem fér bele nagy akksi, ellenben a kijelzőnek meg már kellene a kakaó."

    A kijelző fogyasztása azonos technológia és fényerő esetén megközelítőleg egyenesen arányos a területével. Azt se felejtsd el, hogy egy kisebb telefonnál belefér, ha másfél mm-el vastagabb az egész telefon. Egyik gyártónak sem okozna gondot egy 4.5"-es csúcsmodell legyártása, de nincs igazán rá igény. Én is úgy gondoltam, hogy 4" lenne nekem az igazi, erre használtam egy Nexus 5-öt egy hétig és megváltozott a véleményem.
  • tomboy013 #5
    Nyilván baromság, azért kapkodják a nagy telefonokat...
  • flashpointer2 #4
    Olyan biztos nem lesz a közeljövőben mert pont az a méret amibe még nem fér bele nagy akksi, ellenben a kijelzőnek meg már kellene a kakaó.
  • bunny #3
    Még jobb lenne ha szép lassan rájönnének, hogy a tepsifon baromság és elkezdenének 5" alatti méretben gondolkozni. Az én ideám egy 4.5"-os top hardveres teló.
  • lac coo #2
    Es ez is ives lesz ? Ahhoz aztan nagyon kell toll :))))
    De leginkabb az erdekel, rendes toll tamogatas lesz e, nyomas erzekeny stb ?
  • matatom #1
    Nagyon hiányzik már az elszállt árú Samsungok mellé egy ütőképes hardverrel rendelkező, stylusszal felvértezett konkurrens készülék széria. Talán majd most.