Gyurkity Péter

Hajlított kijelzőt kap a Samsung Galaxy S6

Elemzői vélemény szerint a gyártó nagy durranásra készül, az alapoktól tervezik újra a telefont.

A hónap elején érdekes értesülés bukkant fel a világhálón, amely a Galaxy család jövőjével volt kapcsolatos. Ebből megtudhattuk, hogy a Samsung radikális változtatásra készül, ennek érdekében az alapoktól tervezik újra a sorozat következő tagját, most pedig néhány részlet is napvilágot látott ezzel kapcsolatban.

Mivel a cég mobilrészlege az utóbbi időben egyre több gonddal küszködik, a romló üzleti eredmény pedig akár az első hely elvesztését is okozhatja, nem lenne meglepő, ha a vállalat valóban alapvetően új megoldással állna elő. Ez az eredeti hírben Project Zero néven szerepelt, az újragondolt Galaxy S6 pedig Jerry Kang, az IHD Technology elemzője szerint mindkét szélén hajlított érintőképernyővel jelenne meg, a nemrég bemutatott Galaxy Note Edge mintájára. Bár ez utóbbi készülék – az esetleges problémákat és panaszokat megelőzendő – kizárólag a kijelző jobb oldalát hajlította meg, a jövőre bemutatkozó S6 ezt mindkét szélén megismételné, ahogy azt az Edge esetében eredetileg tervezték.

Azt már tudjuk, hogy a Samsung a szintén jövőre megjelenő Note 5 okostelefont nagy valószínűséggel egy 5,9 hüvelykes, Ultra HD felbontást támogató AMOLED-kijelzővel szerelné fel, ennek meghajlításáról azonban itt egyelőre nem esett még szó. A Galaxy S6 Project Zero mindenesetre emellett Quad HD felbontást, egy Snapdragon 810 processzort, egy 16 vagy 20 megapixeles hátoldali kamerát, valamint ennek 5 megapixeles előlapi társát vonultatná fel, egy eddig ismeretlen méretű akkumulátorral.

A Project Zero egyes források szerint a korai fejlesztési stádiumban tart, ennek azonban némileg ellentmond, hogy mások a sorozatgyártás januári beindításáról, valamint márciusi megjelenésről beszélnek. Bárhogy is legyen, az elkövetkező néhány hét alatt többet megtudunk majd a cég terveiről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • who am I 7 #9
    ha most olyan lesz, mint a képen, akkor mi a sz@rt építettek ezen újra? Tök ugyan olyan, mint a többi szotyi iphone copy samu....a belsejét, meg mindig újjáépítik az új hardverekkel...ahhhh, megbukhatnának már ezek a kóklerek.
    Véleményem meg az efféle hajlított kijelzőről, hogy bukta...mivel izlésük nincs, stílust diktálni nem tudnak, így az efféle fölöslegesen erőltetett idiótaságokra futja csak nekik (mert kezelni egy horror lesz, mindent megnyomsz, ha hozzáérsz a telóhoz:D)...majd beszüntetik azt cső :D
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2014.11.13. 20:43:16
  • Zombee #8
    Amikor elő tudod rendelni, bár 100% lesz minden bejelentett specifikációja, így semmi értelme annak, amit írsz.
  • G_ArchAngel #7
    Ronda, de ha nem teszik bele, akkor antenna-gate v2.0
  • SupraMKIII #6
    Hát, ez AKKORA ötlet! Látszik, hogy aki ezt kitalálta, még életében nem vett a kezébe telefont.

    Már a note háromnál is megnyomom néha a képernyőt, annyira a szélén van: árulják már el az igen tisztelt (vagymiafene) urak, hogy lehet ezt a telefont egy kezes módban használni?!?!
    Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2014.11.13. 09:19:51
  • tomboy013 #5
    Az iPhone 6-al csak annyi a gond, hogy az 5S után kézbevéve olyan hatást kelt mintha búcsúba lőttem volna légpuskával. Óriási csalódás a minőségérzete. Tudom szubjektív a külső, de a dizájnt is elbaltázták szerintem a hátulján lévő műanyagcsíkokkal. Bár tegyük hozzá, hogy a Samsungok még ettől is távol állnak :D
  • trebron #4
    Már megint másolnak :D
  • igazamvanvagyig #3
    Olyan már van a neve: iphone.
  • sakhalin #2
    oké akkor előrendelem de ha nem lesz akkor az ag remélem megtéríti a káromat...Szóval inkább javítsátok kérelek kaphat5ra a cikk címét.Köszi
  • CairoJack #1
    Tiszta hülyeség. Normális anyaghasználat (és itt nem feltétlenül a fémre gondolok), normális formaterv, és a normális szoftverezettség sokkal nagyobbat dobna az eladásokon, mint ez a hajlított bohóckodás.
    (Persze az sem ártana, ha értelmetlen funkciók és szenzorok helyett értelmes dolgokat fejlesztenének, valamit ha az, amit beletesznek a telefonba, működne is.)
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.11.12. 22:27:56