Gyurkity Péter

Elrajtolt a Samsung Galaxy S5 Plus

A Samsung szép csendben piacra dobta zászlóshajójának frissítését, amely nagyobb sebességet ígér.

A dél-koreai gyártó hivatalos oldalán már megtalálhatjuk a Galaxy S5 Plus részletes leírását, így összehasonlíthatjuk annak hardveres jellemzőit a közvetlen előddel. Itt néhány fontosabb változást láthatunk, miközben a legtöbb jellemző maradt a régi – így is érdemes azonban végigfutni ezeken, némileg felfrissítve memóriánkat.

Azonnal kiderül például, hogy a kijelző maradt 5,1 hüvelykes, ez pedig továbbra is az 1080p felbontást és 432 ppi pixelsűrűséget támogat. A processzor azonban a 2,5 GHz-en futó négymagos Qualcomm Snapdragon 801 helyett az ezzel megegyező frekvencián működő, vagyis a Galaxy Note 4-hez képest némileg lassabb Snapdragon 805 – egyes lapok rögtön kinevezték az új jövevényt az eddigi leggyorsabb androidos okostelefonnak, ami csak akkor elfogadható, ha a Note-sorozat tagjait az ettől némileg elkülönülő phablet kategóriába soroljuk. Az új chip egyben a hálózati elérés és az adatátvitel tekintetében is előrelépést jelent, hiszen támogatja az LTE Advanced technológiát, ami az elméleti felső korlátot immár 300 Mbps-ra emeli.

A hivatalos oldalon található lista alapján a többi jellemző nem változott, ezen ugyanúgy 2 GB RAM, egy 16 vagy 32 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 16 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles elülső kamera szerepel, mint ahogy azt az előd esetében is láthattuk. A fizikai méret is a régi, mint ahogy az akkumulátor is a megszokott 2800 mAh-s példány. Az Android operációs rendszer pontos verziószámát ugyan nem tüntették fel, de nem túl valószínű, hogy a 4.4.2-höz képest a Plus egy frissebb változattal jelenne meg.

Az is kérdéses, hogy a Samsung folytatja-e az eredeti Galaxy S5 készülékek forgalmazását, avagy mindenhol átállnak a friss verzió értékesítésére. Ezt várhatóan néhány héten belül megtudjuk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    "csak akkor elfogadható, ha a Note-sorozat tagjait az ettől némileg elkülönülő phablet " Ez így nem igaz, az alacsonyabb felbontás miatt gyorsabb lesz a Note-nál, de a touchwiz miatt lassabb a Nexus5-nél .. :d
  • Narxis #2
    kb. így van, kivéve a nexus-nál
  • Bagoly81 #1
    de most ennek mi értelme? hogyan lehet ennyiféle mobilt frissíteni ? veszel egy teelfont és 3 hónapon belül elavult lesz?