Gyurkity Péter

Korlátozott számban jön a Samsung Galaxy Note Edge

Kevés európai országnak jut az Edge okostelefonból, amely magas árral érkezik.

A hónap elején megtartott IFA alatt ismerhettük meg a Samsung két új készülékét, amelyek közül a Note 4 vállalta magára a zászlóshajó szerepét, míg az Edge a piac egy kisebb szeletét igyekszik kitölteni a maga érdekes, hajlított kialakításával. A jelek szerint a példányszám is erre utal majd, nem túl sok országban lesz ugyanis elérhető a készülék.

A Samsung Electronics elnöke, D. J. Lee, árulta el a napokban, hogy maga a gyártó is korlátozott mennyiségben dobná piacra az új megoldást, amely – eltérően a Note 4 megjelenési menetrendjétől – a dél-koreai piacon csak a jövő hónapban, a többi régióban pedig valamikor ezt követően, több lépésben válik majd elérhetővé, minden egyes országban meglehetősen kis mennyiségben, mivel a cég is egy, a szokásostól eltérő, kísérleti koncepció megvalósításaként gondol az okostelefonra.


Nem is olyan rég, a brit Clove jelezte, hogy az Egyesült Királyságban egyelőre nem jelenik meg a Galaxy Edge, ők maguk ugyanis nem jártak sikerrel a megrendelési kísérleteik során. Partnereik ezalatt arról számoltak be, hogy a legtöbb európai piacon belátható időn belül nem jelennek meg számottevő készletek, bár Németországban már él az előrendelési lehetőség – itt azonban a borsos ár képez akadályt sokak számára, hiszen a 999 eurós, azaz 1280 dolláros szint széles tömegeket tántoríthat el a korai beszerzés gondolatától.

Ahogy azt korábban írtuk, az Edge egy 5,6 hüvelykes, Quad HD+ felbontást támogató kijelzőre épül, amelynek széleit meghajlították, így azon a teljes kijelző feloldása nélkül vehetjük szemügyre a fontosabb értesítéseket. Ebben egy 2,7 GHz-en futó négymagos Snapdragon 805 chip, 3 GB RAM, egy 16 és egy 3,7 megapixeles kamera, 32 vagy 64 GB-os belső tároló, az S Pen, ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor lesz majd segítségünkre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #4
    Most komolyan, ha legyártanának belőle 5 millió darabot, szerinted el tudnák adni? (Esetleg ingyen összejönne)
  • Narxis #3
    Attól még egy fergeteges nagy baromság.
  • szomferi #2
    gondolom arra még véletlenül se gondoltál, hogy nem tudnának belőle sokat gyártani... már az S3 idején is megvolt ez a koncepció, eddigre jutottak el odáig, hogy tudják sorozatban gyártani, ámde csak kis mennyiségben
  • CairoJack #1
    Beismerése ez annak, hogy a világon semmi értelme ennek a koncepciónak. Még annyi sem, mint a két hajlított hülyeségnek.