Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Moto G

A Motorola egy valóban olcsó négymagos okostelefonról rántotta le a leplet, amelyet azoknak szánnak, akik nem hajlandók 500-600 dollárt kifizetni egy új példányért.

A cég jellemző módon Brazíliában kerített sort a bejelentésre, amivel egyben azt is jelezték, hogy elsősorban a fejlődő piacokra szánják az új okostelefont. Ettől függetlenül az Egyesült Államokban is elrajtoltatják azt, mégpedig januárban, ám Európában már mostantól kapható lesz az új jövevény. A Moto G várható bemutatkozásáról már a hónap elején beszámoltunk, a jelek szerint pedig igaznak bizonyultak az első mendemondák. A gyártó egy 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 400 chipet, 8 és 16 GB-os belső tárolót, valamint az Android 4.3-as verzióját kapcsolta össze az új telefonban, amelyhez egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontást támogató kijelző, egy 5 megapixeles hátoldali és egy 1,3 megapixeles elülső kamera, HSPA+ elérés, 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, illetve GPS és GLONASS társul.

A cég illetékesei szerint jövőre mintegy 500 millió új vásárló szerez be majd magának valamilyen okostelefont, ezek többsége pedig nyilván nem engedheti meg magának, hogy 500, vagy éppen 600 dollárnak megfelelő összeget költsön egy-egy új készülékre. Elsősorban nekik ajánlják fejlesztésüket, amely valóban kedvező áron, mindössze 200 dollárért lesz kapható, szolgáltatótól függetlenül. A hardveres jellemzők alapján nyilván nem csúcskategóriás megoldást kapunk, ám a megadott áron ez nem is várható el.


A kialakítás erősen a Moto X esetében megismert dizájnra hajaz, itt pedig az egyedire szabhatóságot is sikerült többé-kevésbé megőrizniük, legalábbis a sok színben pompázó különféle kiegészítő révén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Looooser #7
    ezen kérdésedre egyszerű, úgy nézki a késöbbiekben ez a készülék is megkapja a hangvezérlés funkcót és kicsit furán venné ki magát ha angolul kuruttyolnék félrészegen...ásszisztánttsóummídövéjtúhóm!!!!!!
  • fonak #6
    Angolul, esetleg németül is a többinek nincs túl sok értelme. Franciául esetleg, ha az Idegenlégióba készülsz. :D (bár ott meg is tanítanak)
  • zlatzky #5
    Egyreszt. Masreszt meg kell tanulni angolul. Vagy nemetul. Vagy franciaul. Sorolhatnam.
  • grebber #4
    Én nem igen tudok angolul,de telefonoknál sosem értettem miért baj a magyar nyelv hiánya minek egy telefonba át akarjátok írni rajta az android kodját és újraprogramozni?
  • tomcsa4 #3
    Ez a kisebbik baj. A nagyobb, hogy nálunk a 200 dolláros telefon 300-350 dollár lehet.
  • Looooser #2
    nem lesz benne magyar nyelv :( beszéltem ma supporttal, próbálok hatni rájuk hogy mi magyarok nagyon motorolások vagyunk, és nem akarunk gari vesztéssel magyar nyelvet...
  • who am I 7 #1
    jó kezdeményezés, és nem tűnik rossznak.Sajnálom, hogy az alján akkora az üres tér..ha a digit gombok szinte teljesen lekerülnének az aljára, és a káva minimális lenne, akkor kisebb lehetne a teló is méretre :) így se rossz, csak hülyeségnek tartom az eddig képernyőn kivűli gombokat felvinni a képernyőre..így kb 4.3" a tényleges méret.