Gyurkity Péter

A 3D Systems gyártaná a Motorola moduláris telefonját

A két cég által most megkötött megállapodás értelmében az új partner megkezdheti vadonatúj gyártósorának felépítését, ezzel azonban még nem kaptunk választ minden kérdésre.

Október végén írtunk arról, hogy a Motorola a megszokottnál jóval inkább egyénire szabható Moto X után egy moduláris telefonnal készül, amely erősen épít a Phonebloks eredeti kezdeményezésére. A Project Ara azóta megkapta saját gyártóját, ám az új partnernek még van mit bizonyítania.

Hivatalos közleményben számoltak be ugyanis arról, hogy a cég megállapodott a 3D Systems képviselőivel a közös projekt útnak indításáról, amelynek révén a gyártó exkluzív jogokhoz jut. Ők lesznek felelősek a több különböző (köztük áramot vezető és funkcionális) anyagot alkalmazó gyártási procedúra lebonyolításáért, a végső cél pedig olyan, jól elkülöníthető modulok előállítása, amelyekből összerakható egy, a mindennapokban is használható okostelefon, szinte minden tekintetben a vásárló igényeire és kívánságaira támaszkodva.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a 3D Systems hozzálásson meglévő infrastruktúrájának alapos kibővítéséhez, egy vadonatúj gyártósor kialakításához. Fontos szempont azonban, hogy a cég még nem bizonyított a hétköznapokban, vagyis nem lehet tudni, hogy az általuk alkalmazott nyomtatási technológia a kereskedelmi forgalomba szánt, elérhető áron forgalmazandó termékek sorozatgyártására is alkalmas-e. Ezt az elkövetkező hónapokban kell majd beigazolniuk, ellenkező esetben búcsút inthetnek az exkluzív megállapodásnak, és az azzal járó anyagi előnyöknek.

A mellékelt oldalon megtaláljuk a projekttel kapcsolatos további részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • heist #5
    Ez nem innováció. Ez már egy kitalált rendszer. Semmiféle innováció nincs benne.

    Van az alaplap amire rá van szerelve a monitor, és pakolod rá a perifériákat.

    Amúgy meg ez kivételesen egy egészen jól összeszedett cikk az egészről:

    http://index.hu/tech/cellanaplo/2013/10/30/orultseg_a_modulokbol_osszerakhato_mobil/
  • esemve #4
    Engem is érdekel, én ezt kifejezetten innovációnak tartom mobil fronton. Lehet, hogy máshol már létezett, de a mobiltelefon szegmensben nem. Teljesen személyre szabható, moduláris, legózás :) Zseniális.
  • M2 #3
    Igazából azt akarta írni, hogy őt 15 éves koráig érdekelték az ilyen dolgok - csak rosszul fogalmazott.

    Engem például szintén érdekel és nem 15 vagyok.
  • jonyeasyrider #2
    Én 29 éves vagyok és mégis érdekel a dolog...
  • heist #1
    Feltalálják a spanyolviaszt...

    Az asztali számítógépek ugyanezen az elven alapulnak, de a modularitás ellenére nagyon sok probléma van a kompatibilitással...

    Nem baj, a 15 éveseknek jó lesz, újabb százezres pointless ajándék...