Gyurkity Péter

Gx: újabb phablet az LG kínálatában

Az LG nem lustálkodik, hiszen egy újabb méretes okostelefonról rántották le a leplet, amely az első körben ezúttal is kizárólag hazai pályán jelenik meg.

A dél-koreai gyártó a prémium kategóriába sorolt G-sorozatot bővíti ki a Gx elnevezésű példánnyal, amelynek hivatalos bemutatójára a számukra hazai piacon már sort is kerítettek, magáról a készülékről pedig rögtön több képet tettek közzé. A debütálást több körben bonyolíthatják le.

A Gx egy 5,5 hüvelykes IPS-kijelzővel érkezik, amely a csúcskategóriában ma már sztenderdnek számító 1080p felbontást támogatja. Ehhez azonban érdekes módon nem egy Snapdragon 800 chipet, hanem annak 600-as jelöléssel ellátott kisebbik testvérét kapjuk meg, igaz, szintén négymagos kiszerelésben, így a teljesítménnyel várhatóan nem lesznek gondok. Ehhez 2 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 2,1 megapixeles elülső kamera, valamint egy 3140 mAh-s akkumulátor társul, ezúttal microSD támogatás hiányában.


Az elérésről a HSPA+ és az LTE technológia gondoskodik, ehhez VoLTE (Voice over LTE) csatlakozik, így a szolgáltatóknak a hagyományos telefonhívások esetében sincs szükségük az előző generációs hálózat alkalmazására. A teljes listán emellett Bluetooth 4.0 LE, USB 2.0, NFC, valamint számos egyéb funkció található még, de jelen lesz itt a G2 esetében megismert "kopogtatás", vagyis a készüléket dupla érintéssel ébreszthetjük fel. A szoftveres oldalon az Android Jelly Bean található, a pontos verziót azonban még nem közölték.

A megjelenésre egyelőre kizárólag Dél-Koreában került sor, a többi régió ezt követően csatlakozhat a sorhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!