Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG G Flex

Nem kellett sokat várni arra, hogy az előzetes pletykák, majd pedig a televíziós bemutatkozás után az LG hivatalosan is lerántsa a leplet saját hajlított okostelefonjáról.

Az elmúlt hetekben többször is hírt adtunk a G Flex várható debütálásáról, ez végül valóban be is következett. A hivatalos közleményből kiderül, hogy a cég mivel szeretné megakadályozni riválisát a piac teljes lefedésében, bár az még továbbra is kérdés, hogy mennyiben van valós igény ezen készülékek iránt.

A Samsung Galaxy Round után most a G Flex igyekszik felkelteni a vásárlók érdeklődését, méghozzá viszonylag kellemes hardveres jellemzőkkel. Az érintőképernyő jelen esetben egy méretes, 6 hüvelykes OLED-panelre épül, ez 720p felbontást támogat. A teljes listán egy négymagos, 2,26 GHz-en futó Snapdragon 800 chip, 2 GB RAM, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, annak 2,1 megapixeles előlapi társa, valamint a közvetlen előd révén már jól ismert hátoldali fizikai gombok szerepelnek még. Az okostelefon 177 grammot nyom, ez esetben pedig felülről lefelé, vagyis függőlegesen hajlított, ezzel tehát a Samsunghoz képest egy eltérő megoldást választottak.


A megfelelő üzemidőről a 3500 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ehhez Bluetooth 4.0, USB 3.0, WiFi, NFC, valamint GSM, HSPA+, LTE, illetve LTE-A elérés társul. A szoftveres oldalon az Android 4.2.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot, amelyet a már szintén korábban elrajtoltatott alkalmazások egészítenek ki, a minőségi hangrögzítésről, -lejátszásról, és az egyéb funkciókról gondoskodva, míg a nagy kijelzőn a Dual Window opció révén két külön ablakot nyithatunk meg, a jobb multitaszk érdekében.

A G Flex az első körben Dél-Koreában jelenik meg novemberben, a többi régió csak ezt követően kapja majd meg a készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)