Gyurkity Péter

LG G Pro Lite, videón a Nexus 5

Az előzetes híreknek megfelelően a gyártó bemutatta olcsóbb okostelefonját, ezzel egy időben azonban a Google Nexus 5 is felbukkant egy rövid videóban, közvetlenül a hivatalos bejelentés előtt.

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a dél-koreai cég az Optimus G Pro egy olcsóbb változatát készül piacra dobni, szerényebb hardveres jellemzőkkel, kedvezőbb áron. Most hivatalosan is lerántották a leplet a megoldásról, amely azonban a G Pro Lite nevet kapta, végleg elhagyva az Optimus márkanevet. A készülék egy 5,5 hüvelykes IPS-kijelzőre épül, amelyet 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, egy 1 GHz-en futó ikermagos Mediatek processzor, valamint 8 és 2 megapixeles kamera, illetve egy 3140 mAh-s cserélhető akkumulátor egészít ki. A listán szerepel emellett még a microSD, Bluetooth 3.0 és WiFi támogatás, az elérésről pedig a 3G HSPA technológia gondoskodik. A telefon súlya 161 gramm, a szoftveres oldalon az Android 4.1.2 Jelly Bean fut, míg a megjelenésre az első körben Latin-Amerikában kerül majd sor, ezt Ázsia és Oroszország követné a sorban. A pontos árat egyelőre nem jelölték meg.


Szintén az LG készíti a Google Nexus 5 okostelefont, amelyről már több hír is megjelent. Most egy videó szivárgott ki a YouTube oldalán, ezen pedig közelebbről is szemügyre vehetjük a készüléket, amely vékonynak és kellően gyorsnak tűnik. Érdekes módon a francia példányon a KeyLimePie fut, amely minden bizonnyal az Android 4.4 egy korai változata, a végleges verzión már a KitKat kap majd helyet.


A hardveres listán egyéb források elmondása szerint 2,3 GHz-es Snapdragon 800 chip, 2 GB RAM, 32 GB-os belső tároló, egy 4,95 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelző, valamint vezetéknélküli töltés szerepel, míg a bemutatóra várhatóan kedden, október 15-én kerül majd sor. A remények szerint az ár 300 dollár körül indulhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!