Szekeres Viktor

Végre magyarul is láthatjuk a The 100-et és az Orphan Blacket

Két alap scifisorozat kerül bemutatásra végre itthon is.

Mint arról már beszámoltunk, december 1-én indul az RTL Spike, a Viacom fiatal felnőttek szánt szórakoztató csatornája. Az adón, a papírformának megfelelően sorozatok és valóságshow-k fogják váltani egymást. Az egyik kiemelt széria a Sötét árvák (Orphan Black) lesz, melyben egy nő élete akkor változik meg egyik pillanatról a másikra, amikor szemtanúja lesz egy másik nő öngyilkosságának - egy olyan nő végez magával, aki a megszólalásig hasonlít rá.

Az RTL Spike másik premier sorozata A visszatérők (The 100) lesz. Ebben a jövőben játszódó történetben a népesség megmentése érdekében az űrben rekedt túlélők száz fiatalkorú bűnözőt küldenek vissza a Földre, hogy megtudják, lakható-e az emberiség egykori otthona. A Bárka vezetői nem is sejtik, mi történik odalent a bolygón, mégis nehéz döntéseket kell meghozniuk életről, halálról, és az emberi faj fennmaradásáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #4
    Laci, én megértem a szívfájdalmad, minden sorozatot eredeti nyelven nézek.
    De ismerem a faterom. lassan 60 éves, nyelvet már nem tanul.
    A szeme nem az igazi, köszöni szépen, épp elég neki Facebookon olvasgatni.

    Amúgy meg nem vagyok őszintén meggyőződve arról, hogy felirattal jobb lenne filmet nézni.
    Szerintem valakinek a hangjátéka, akcentusa akkor jön csak ki, ha érted, hogy mit mond. Hiába hallod, ha attól még csak feliratot nézel.

    Szóval nekem pont az a nagy szívfájdalmam, hogy ezek a dolgok még eddig nem voltka elérhetőek szinkronosan. A teljes Netflix bitodalmat nem tudja élvezni a magyar társadalom, mert nincs szinkronosan.

    Egy tökéletes világban világban nem lenne szükség szinkronra. Hanem (mint az rengeteg országban van is), ami külföldi, az feliratos.
    Ennek megfelelően rengetegen tudnak is angolul ott.

    Itt nem ez a kultúra van. És tény, hogy engem személy szerint fikarcnyit sem érint a dolog, mert ha angolról van szó, nekem felirat se kell.
    Japánhoz kell :D
    Nézhetném angol szinkronnal, de nem az az eredeti :)

    Szóval értem a hozzáállásod, én is elszörnyedek néha, amikor szinkront hallok, de jellemzően inkább csak azért, mert más, nem mindig azért, mert rosszabb.
    A Big Bang Theory-nek pl szerintem kimondottan jó szinkronja van.
    És az pl pont olyna sorozat, ahol a szinkron jobban átadja a poénokat, mint a felirat. (elég gyorsan és sokat beszélnek benne, felirattal nehéz követni)

    A 100 mondjuk elég középszerű sorozat. Néztem egy ideig.. sőt, egész sokáig. Talán 3. évad eleje... De annyira nem volt érdekes, h hétről-hétre kvöessem. Annyi diőm meg még nem volt, h végigdaráljam.
    Felvet érdekeskérdéseket, de valahogy... nem is tudom...
    Bár azt meg kell hagyni, hogy a "mount weather" vonal az nagyon el lett találva benne :D
  • kalapos01 #3
    Akkor nem nézhetted sokáig a 100-at. Nagyon durva és merész, az egyik legjobb a mostani kínálatból - elég durva, hogy még a kritikusok is oda vannak érte, pedig ők aztán nem szívesen mozdulnak rá a scifire. Az Orphan a nagyon jó első évad után idővel azért visszaesett korrektre.
  • kékherceg #2
    Mondjuk az Orphan Black egy egész jó sci-fi, de szinkronosan nem hiszem, hogy érdekel. Viszont a 100 valami borzalom. Tini szappanopera gyakorlatilag, gyenge színészekkel.
  • laci0604 #1
    Hát bocs, de Tatiana Maslany karaktereit, hangjátékát, akcentusait totál ki fogják ölni az alábeszéléssel, a legnagyobb szomorúság idén a sorozatvilágban az, hogy az Orphan Black-et leszinkronizálják. :(