Szekeres Viktor

Télen folytatódik a jelenleg legjobb scifi-sorozat - itt az előzetes

Februárban érkezik a The Expanse folytatása.

A Syfy bejelentette, hogy február nyolcadikán kerül adásba a The Expanse című sorozat második szezonja, s ezen infót egy előzetes is kísérte. A sorozat első szezonja sajnos még nem került bemutatásra itthon a tévében, de a Netflix kínálatába nemrég felkerült, így itthonról is elérhető bárki számára.


A kritikailag elismert széria új évada 13 részes lesz, és 2017 elején kerül képernyőre. A széria James S.A. Corey hasonló című, kultikus regénysorozata alapján készül, az itthon is kapható könyvciklus első része Leviatán ébredése címmel jelent meg nálunk.

Az első kötet, a Leviatán ébredése hivatalos fülszövege a következő: "Az emberiség már meghódította a naprendszert - eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra -, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes.
Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak - méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti.
Eközben Miller nyomozó egy lány után kutat. Egyetlen lány után a több milliárd lakosú rendszerben. A szülei azonban dúsgazdagok, és mindig a gazdagok diktálnak. Amikor a nyomok a Scopulihoz és a lázadókkal szövetkező Holdenhez vezetnek, a szálak összefutnak…
Holdennek és Millernek a Föld és a Mars kormányzata, a Külső Bolygók forradalmárai és a nagyvállalatok titkos érdekkörei között húzódó vékony határmezsgyén kell egyensúlyozniuk - és nem túl jók az esélyeik. Ám odakint, az Övben mások a szabályok, és egyetlen kis űrhajó a világmindenség sorsát döntheti el.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dregnarr1 #7
    "Ez egy sci-fi sorozat, ne várj emmy díjas alakításokat."
    Miért ne? BSG színészei számtalanszor lettek nevezve, sőt többször nyertek is, okkal.
    A műfajnak semmi köze az elvárható színészi teljesítményhez.
  • Vata111 #6
    A legjobb hír mostanában. Igényes, jó sorozat, izgalmas jó könyvek alapján.
    Mi a hír a hatodik, hetedik könyvről? Valaki?
  • cylonflatus #5
    Én nagyon csipázom, a könyveknek is nagy rajongója vagyok. Bár van egy-két dolog, ami a sorozatban más, ami egyrészt érthető, de van egy-két különbség amivel kevésbé vagyok kibékülve (a potyautas kém sztoriját tök felesleges volt hozzáadni, a Roci csapattagok közti dinamika is hamis, ez utóbbi zavar a legjobban és félek, hogy az eredeti sztorihoz hozzáírnak majd tök felesleges drámázásokat a csapattagok közt, ezt most meg is erősítette az előzetesben a rész, amikor Amos bever Millernek, na ilyen sincs a könyvben, és remélem nem szánnak ezekre sok játékidőt. De többnyire azért jól sikerült feldolgozás, a lényeget elkapták szerintem. Kalapos, maffiózós szerep - gondolom Millerre gondolsz. Nem értem mi a klisés benne, ráadásul egy zsaru és a legjobb castingolás Avasalara mellett. Fazonra is, és alakításra is. Senki nem mondja olyan ábrándosan, hogy "Julie Mao" :) Nálam színészileg egyedül Holden karaktere egy gyenge egy kicsit. Egyetértek az előttem hozzászólóval, a legrosszabbkor szálltál ki, gyakorlatilag pont ott hagytad abba, ahol világossá válik mi történt a Scopulival, mi történt Julieval, az addigi széttördelt eseményt megmutatják egyben. Meg hát a vége, a protomolekula elszabadulása, vao. Valahol olvastam egy kommentet, hogy akkor ez ilyen "űrzombisba" megy majd át. Ja persze, csak figyeljetek... :D De nem baj, legalább meg fognak lepődni.
  • Dynamic #4
    Egy 9 részes sorozatot a 8.-nál hagytál abba? Egyébként tény, hogy volt benne 1-2 zavaros dolog, de pont a 8. rész környékén tisztázódik le minden, úgyhogy szerintem pont rosszkor szálltál ki.
  • scagnetti #3
    "Látszik a felvételeken hogy stúdióban vették fel"
    Persze majd felmennek az űrbe és ott veszik fel a jeleneteket.
    "zavaros volt a történet és unalmas..."
    Aha... tehát akkor azért nem tetszik, mert nem is érted. Pedig semmi érthetetlen dolog nincs benne, max az a különös idegen lény, de ugye az a történet része, és úgy néz ki, hogy arra fog felépülni az egész konfliktus.
    "Gyenge színészi teljesítményeket nem ellensúlyozza a CGI jó minősége,,,"
    Ez egy sci-fi sorozat, ne várj emmy díjas alakításokat. Arra ott vannak a drámák. Sci-fi-nek ez teljesen elég.
  • sárkánylovag #2
    Ezekszerint én ellenvéleményen leszek.
    Imádom a SCIFI-t hatalmas kijelentés a videóban hogy a BSG és a trónok harca egyvelege...
    Egyiknek még csak az árnyékába sem ér.
    Kb a BSG utósorozatának minőségét éri el ugyanazokkal a hibákkal.
    Klisés ez a kalapos olaszos maffiózós szerep és nagyon nem illik egy scifibe, ezek a tiniknek szánt divatzenék jaj istenem...
    Látszik a felvételeken hogy stúdióban vették fel, túl sok a zavaró kék hatás.
    Kb a 8. résznél abbahagytam mert annyira zavaros volt a történet és unalmas...
    Gyenge színészi teljesítményeket nem ellensúlyozza a CGI jó minősége,,,
    SYFY észbekaphatna és folytathatná a BSG sikersorozatát.
    Bár az új star trek sorozattal lehet elleszünk de ez gyenge.
    A kis költségvetés legjobban a scifi és a fantasy műfajban tud nyomasztó lenni.

    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.11.13. 10:52:01
  • scagnetti #1
    Egész jó kis sorozat syfy-hoz képest.