Szekeres Viktor

Még mindig a nácik uralják Amerikát a tavalyi év legjobb újonc scifisorozatának új előzetesében

Nemsokára folytatódik a The Man in the High Castle.

A héten került megrendezésre a New York Comic Con, mely a san diegói rendezvény után az év egyik legnagyobb, kockáknak szóló rendezvénye, melynek középpontjában nemcsak a képregények állnak, hiszen a többi, hasonló összejövetelre rímelve, ezen is kiemelt jelenlétre tettek szerint az elmúlt években a filmek és a tévésorozatok. A tévésorozatok között természetesen a streaming szolgáltatók kínálata is helyet kapott, melyek közül az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt a The Man in The High Castle volt, aminek a második szezonja december 16-án kezdődik. Az alábbi előzetest nézhették meg hozzá a rajongók.


Philip K. Dick könyve hazai könyvkiadásának, Az ember a Fellegvárbannak fülszövege alapján nagyjából be lehet lőni, hogy miről is szól a sorozat:"Amerika, 1962. A rabszolgatartás újra legális. A néhány túlélő zsidó álnéven bújkál. San Franciscóban a Ji King legalább annyira hétköznapi dolog, mint a telefonkönyv. Mindez azért, mert a szövetséges hatalmak elveszítették a második világháborút, és az Egyesült Államok területén most közösen osztozik a császári Japán és a náci Németország. De azt mondják, létezik egy könyv. Egy betiltott könyv, amely egy másik világról szól. Azt is mondják, hogy abban a másik világban a háborút a szövetségesek nyerték meg. Mindenki a valóságot keresi, de vajon létezik-e valóság egyáltalán?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Paddy #12
    "de egy kalap alá veszed a liberálisokat"----->Naná, hogy egy kalap alá veszem őket mikor mindenkit nácinak titulálnak (azt sem tudják mi az), aki tőlük és Marxtól jobbra áll. És ezer bocs, de véletlenül se mérjék korunk kirekesztő liberálfasisztái egy lapon említeni mondjuk a márciusi ifjakkal. Ők sugárba hánynának a mostani libsikéktől.

    "ne keverjük az egészséges nacionalizmussal és "hazafisággal" őket,"----->Még is mit gondolsz? Majd pont a liberálisok fogják definiálni a patriotizmus és a nacionalizmus "egészséges" fogalmát, akiknek még a demokráciáról sincs lövése?

    "Mennyi háborút szítottak a liberálisok"----->Ez komoly kérdés? Nézd meg mit művel liberális szellemiségű USA napjainkban és az utóbbi 70 évben.

    "Persze akit nem zavarnak mások szabadságjogai, esetleg elfogadják mások emberi léthez való jogát, azok liberálfasiszták."------>Az a gond, hogy amit leírtál csak addig működik, míg a libsiknek tetsző emberekkel, véleményekkel találkoznak a kis drágák. Míg a nacionalisták az építők szabadságjogaiért aggódnak, addig a libsik a sittesek, pedofilok és rombolók szabadságjogaiért rimánkodnak. Kinek mi a fontos...
  • ostoros #11
    "a liberalizmus mióta volt csapás az emberiségre?"
    Megalakulása óta. Szabadság egyenlőség testvériség, rémlik? Francia forradalom? Guillotine-ok? Dereng?
  • dartois83 #10
    Ordas nagy baromságokat beszélsz, na mindegy. Kikéred magadnak, hogy a nacionalisták és a "patrióták" nem nácik, de egy kalap alá veszed a liberálisokat. Szerintem meg nálad gurult egy a gyógyszer, így nem lehet zöldágra vergődni. Az a különbség, hogy a nácik sosem nevezik magukat annak, mert ők csak "nacionalisták", meg "patrióták", valójában annál sokkal aljasabb gondolataik és eszméik vannak. Ha már azt szeretnénk, hogy ne keverjük az egészséges nacionalizmussal és "hazafisággal" őket, akkor azon is elgondolkozhatnál, hogy a liberalizmus mióta volt csapás az emberiségre? Mennyi háborút szítottak a liberálisok és mennyit a "nacionalisták"? Persze akit nem zavarnak mások szabadságjogai, esetleg elfogadják mások emberi léthez való jogát, azok liberálfasiszták. Te akkor mennyiben vagy jobb náluk?
  • Paddy #9
    Veled komoly problémák vannak és pont ezért nagyon aggódom érted. A nacionalizmusnak és a patriotizmusnak SEMMI köze nincs a nácizmushoz és a hungarizmushoz! Viszont a mai libsiket nyugodtan nevezhetjük liberálfasisztáknak, ugyanis: komplett társadalmi csoportokat ítélnek el, nem tűrik el a másként gondolkodókat, lövésük sincs a demokrácia fogalmáról, az egyén érzékenységére hivatkozva támadják a szólásszabadságot, istenítik a devianciát, stb.
  • ostoros #8
    Azt sem tudod mi a náci. Komolyan.
  • dartois83 #7
    Patrióták, na persze. Mint pl. Szálasi, aki a nácik bábja volt. Vagy azok a modern kori idióták, akik az újkori orosz imperializmust-sztálinizmust istenítik. A magyar szélsőjobbosok nagy része szimplán náci, csak nem mernek belenézni a tükörbe és elfogadni magukat.
  • ostoros #6
    Nácik pedig nem léteznek.
    http://www.youtube.com/watch?v=tGVORy7VTvE
  • Paddy #5
    Nos, bőrfejűeket az utóbbi 10 évben talán 2x ha láttam, de sokkal nyugodtabban utaztam velük egy vonaton, mint mondjuk 4 hadházi cigóval. Vajon miért? Ami elszomorít, hogy egy rakás agyhalott liberóst látok, akik a sittesek, homokosok és mindenféle aberráltak jogaiért aggódnak, ott köpködve a patriótákat és a normális többséget ahol csak tudják.
  • dartois83 #4
    Ja persze, ez az újkeletű baromság a szélsőjobbosoktól, hogy (neo)nácik nem léteznek a XXI. században. Ha egyszer szerveznek megint egy "Fehér karácsony" koncertet, javaslom, hogy menj el és nézd meg közelebbről a közönséget (főleg a tetoválásaikat, az azért sokat elárul). Vagy látogass el Kelet-Németországba, ott is néha előbukkannak. Ha valakin esetleg 14 és 88 számokat látsz, az nem az irányítószáma lesz illetőnek.
  • Zoliz #3
    A legjobb az utolsó mondat, hogy az iró belezvarodjon saját irásába.
    "Mindenki a valóságot keresi, de vajon létezik-e valóság egyáltalán?"

    Nincsenek már nácik és Hitler se, csak hibbant libbantak kusza agyában.