Szekeres Viktor

Csalódást okozott az Angry Birds-mozifilm

Amerikában a hétvégén az Angry Birds-filmet látták a legtöbben, de...

Hiába szerezte meg az amerikai mozis bevételi toplistán az első helyet a The Angry Birds Movie, a film teljesítménye mégiscsak csalódásnak nevezhető. A népszerű mobiljáték alapján készített animáció ugyanis 39 milliós bevétellel nyitott, nagyjából annyival, mint annak idején a Csodacsibe, a Táncoló talpak a Rio, a Rango, a Túl a sövényen, a Dinó-tesó vagy a Dínó - megannyi olyan animáció, melyek zöme eredeti ötletre, nem pedig már korábbról ismert szellemi tulajdonra épültek.

Hiába hittük tehát, hogy a film címe komolyabb hátszelet fog jelenteni, nem így lett, s ezúttal az inkább a negatív vélemények felé hajló kritikusokat sem érheti szó, hiszen az efféle, kisebbeknek szóló filmek esetében sokkal kevésbé szokott számítani a véleményük. Becslések szerint a film számára ez a start 120-135 milliós bevételt jelenthet, ami nem sok, bár ha azt nézzük, hogy a Pixaros Dinó-tesó is csak 123 millióig jutott el tavaly Amerikában, akkor nem is olyan rossz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #7
    "Egyébként ezerszer inkább megéri kihagyni egy jó filmet, mint felelőtlen ajánlgatások miatt elmenni egy középszerűre, ami helyett meg lehet nézni még egyszer egy olyat, ami igazán jó. "

    És ha nem fogod az ajánlásokat, akkor honnan fogod tudni, hogy mi a jó? Utólag? Akkor logikai buborék...

    @tibi: szerintem vagy 20x leírták már, hogy a nemzetközinek csak kevés köze van az igazi bevételhez. És nézzük a számokat: 41 milliót szedett észak-amerikában, miközben 400 körüli összegbe került és ezzel minden idők legdrágább animációja (sőt, kevés híján a legdrágább film is) lett. A Sony óriásit bukhat rajta, mert ilyen kezdés után nehéz lesz még a 400 milliót is elérni otthon (ahonnan a bevétel 85% származik).
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2016.05.25. 06:41:59
  • tibisan #6
    te meg ha okosan odafigyelsz arra amit írtam , látnád hogy a 100millió alatti bevételt hoztam fel a csalódás okára. de te megint hozod a formád.
    amúgy pl a zootópia 75 milliós nyitással 1 milliárdnál jár már a nemzetközivel nézettséggel együtt , a home " csak" 400 körül teljesített...
    ez a 73 millióból készített AB , ami leverte az AK3-at és az eddigi 150 millióval, amit a nemzetközi bevétellel együtt sikerült kitermelnie már most nullszos , innentől pedig csak termelni fogja a pénzt a film már csak a neve miatt is, nem kell reklám se hozzá.
    a fizetés meg tök mindegy hogy esik le még amerikában is , hetente ,vagy 1-én .
    meg kellene csak nézni miket termel pl egy zootópia 3-4.héten keresztül még hétköznap is, és nem olyan agyhalottnak lenni a kritikusokat vagy az első hétvégi nézettséget nézve, hogy kikiáltsunk csak azért csalódásnak vagy gyengének egy még egyszer : kisgyerekeknek szánt mesefilmet , amire nem viszik be a gyerekeiket egymást letiposva pl az esetleges 1. hétvégés tumultust elkerülendő a szülők.
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.05.24. 15:55:58
  • zetortraktor #5
    "Könnyed szórakoztatás, a gyerekek élvezik."

    Ezt majdnem minden animációra el lehet mondani, a gyerekek kábé mindent élveznek, nekik nincs sok különbség aközött, hogy a vásznon mozog valami színes, vagy otthon a Minimaxon vagy a Nickelodeonon. Szóval, aki értelmes véleményt akar, nem "könnyed szórakozás, a gyerekek élvezik"-típusú mindenre ellőhető marhaságot, az elolvas egy-két kritikát, és eldönti, hogy mire érdemes menni.

    Egyébként ezerszer inkább megéri kihagyni egy jó filmet, mint felelőtlen ajánlgatások miatt elmenni egy középszerűre, ami helyett meg lehet nézni még egyszer egy olyat, ami igazán jó.
  • zetortraktor #4
    Ha ügyesen elolvasod a hírt, akkor szépen rájössz, hogy nem túl erős a bevétele.

    " ők mit várnak egy óvodásoknak szóló filmtől ?"

    Hogy jó legyen? Nem véletlen, hogy az animációk általában nagyon jó kritikákat kapnak.

    "vagy talán mert nem hozott 100millió fölötti startot ? hónap vége van mindenhol , fizetés majd még csak eztán lesz "

    Ja, mert napról-napra élnek, és a hó végi filmek sosem sikeresek. Más kérdés, hogy ez volt május harmadik hete. (Van fogalmad arról, hogy mi a fizetés mechanizmusa Amerikában?)

    Egyébként meg a 39 és a 100 millió között van még rés, ahova beférhetett volna, ha tavaly egy Home 52 millióval nyitott. Hogy mi? Home? Pontosan.
  • Danecay #3
    Amerikában heti lebontásban van fizetés :)
  • Alien69 #2
    Szerintem jó film volt. NEM sajnáltam érte a mozi jegy árát. Igaz, kedvezményes árú volt, 2x990 forint, de a normál árat is megérte volna! Az egyik nagy pozitívuma, hogy nem lőtték le az összes poént az előzetesekben. Tehát, aki gyerekkel menne, nyugodtan vállalja be, NEM fog csalódni. Könnyed szórakoztatás, a gyerekek élvezik. A kritikusok meg egyenek sünt.
  • tibisan #1
    kinek okozott csalódást ? a kritikusoknak ? ők mit várnak egy óvodásoknak szóló filmtől ? vagy talán mert nem hozott 100millió fölötti startot ? hónap vége van mindenhol , fizetés majd még csak eztán lesz , nem kellene a gyerekes családoktól elvárni hogy hó végén beessenek moziba , még amerikában sem.
    a név majd eladja a filmet ,rásegít kitermelni majd a profitot