Szekeres Viktor

Újabb sikeres komédia folytatása zakózott szépet

Nem a Rossz szomszédok az első sikerkomédia, melynek a folytatása elhasal.

Kifejezetten érdekes, és egyáltalán nem megmagyarázhatatlan jelenséget folytatott a Rossz szomszédok második része, hiszen a közelmúltban több, a nézők által kifejezetten jól fogadott és nagyon sikeres korhatáros komédia folytatásának teljesítménye okozott csalódást a mozik jegypénztárainál. 2011-ben a Förtelmes főnökök nagyot durrant, 118 milliós belföldi és 92 milliós Amerikán kívüli bevételt produkált, hogy a 2014-es folytatás már csak 54, illetve 53 millió dollárt termeljen. Ugyanígy 2012-ben a Ted Amerikában 219 millió dolláros bevételt hozott, hogy aztán a második rész 2015-ben 81 millióig jusson (nemzetközileg 331 millióról 135 millióra csökkent a bevétel).

A Rossz szomszédok 2014-ben 18 millió dollárból készült és csak Amerikában 150 milliót jövedelmezett, amihez Amerikán kívül további 121 millió jött hozzá. A film 49 millió dolláros nyitóhétvégét produkált - a hétvégén bemutatott második rész azonban csak 21,8 milliósat, ami több, mint 55%-os visszaesést jelent. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy a nézők rossznak tartják a filmet, mindössze nem érdekelte őket, és a trend fényében lehet, hogy nem véletlen, hogy az eredeti filmként taroló korhatáros komédiák kvázi rókabőrként sokak számára nem olyan vonzóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    Le vagy maradva. 35 millióból csinálták... És bár kb 25-öt már visszahozott, egy hét alatt nagyon lelassult a bevétel csorgása, úgyhogy így is necces lesz. Hogy sikernek lehessen nevezni anyagilag, ahhoz a kiadások duplája kell minimum bevételként a hazai piacról, márpedig 60-70 millió valahogy nem néz ki ebből a szarrákásból, mert 1 hét után csak 26 millión áll). A következő hétvége még lehet jobb a napi 2 milliónál, amit most hoz, aztán vége.
  • tibisan #5
    még az sem publikus hogy a 2.részt mennyiből csinálták , és szerintetek csak azért mert kevesebben nézték meg eddig ezt, mint az első részt a nyitóhétvégék alapján már mindjárt ki kell kiáltani hogy elhasalt zakózott ? ( miért nem állítjátok akkor már azt hogy mindjárt bukás lett ?)
    nekem tetszett , nem okozott csalódást , igaz a trailerben voltak jelenetek ,amiket a filmből kihagytak ,de ez mellékes szerintem

    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.05.24. 16:14:55
  • Zombee #4
    Az ilyen egysoros vígjátékoknak ritkábban jó a folytatás, mint egy új konfliktussal előálló akciófilmnél. Die Hard részek működtek, Halálos fegyver úgyszintén, hiába volt ugyanaz az alapfelállás, mégis más volt. Itt viszont ugyanaz. Még az általam sokra tartott Rendőrakadémia is kifulladt anno, igaz, az nagyjából egyenletes színvonalon kihúzta a 4. részig, csak utána fáradt ki, igaz, akkor nagyon. Bár az első 4 rész fergeteges.
  • oritomi #3
    Az első nemcsak lerágott csont volt de még szar is.Boritékolható volt a 2. résznek a zakó
  • grobs #2
    A Förtelmes főnökök és a Ted is egy olyan koncepcióra épül ami felkelti az emberek figyelmét, de már az első filmet is éppen csak elviszi a hátán. A másodiknak már a címénél eszébe jut az embernek: "ja ez volt amin elaludtam".
    Ezt a filmet meg nem láttam, mert már az első témája is olyan lerágott csont volt amit ennyi idősen már elások, és el is felejtem hova.
  • Zombee #1
    Másnaposok trilógia is sikeres volt, a Jump Street (bár nem eredeti, de ki emlékszik a régi sorozatra) is a folytatására vár épp, szóval ez nem ilyen egyértelmű. Bár se a Förtelmes főnököket, se a Rossz szomszédságot nem láttam, a Tedet viszont igen, és az alapján a folytatásra már nem voltam kíváncsi. Elképzelhető, hogy csalódtak a nézők az első részben.