Szekeres Viktor

Szomorú magyar mozis helyzet: pocsék film lett nagy siker, két jó film megbukott

Mindenki tudja, hogy a minőség nem mindig egyenes arányos a mennyiséggel.

Ismét bebizonyosodott itthon, hogy a mozizóknak a reklámok, illetve a filmek koncepciói sokkal fontosabbak, mint az, hogy az adott film hogy sikerült. Ezt jelzi az is, hogy a szinte mindenki által szapult, általunk is igen gyengének és nemtörődömnek tartott, Amerikában nagyot hasaló Anyák napja nem elég, hogy sikerrel, de nagyon nagy sikerrel debütált múlt hétvégén - 51 482-en fizettek be rá itthon. S eközben két másik, sokkal jobban sikerült premierfilm pedig leszerepelt: a Beépített tudatra másfél hét alatt is csak 13 822 jegyet adtak el, míg a Gyilkos páros mindössze 2 320 nézőt érdekelt a nyitó hétvégén, pedig sokkal mulatságosabbra sikeredett, mint az Anyák napja.

A filmekről, a Beépített tudattó eltekintve egyelőre persze csak saját véleményünket tudjuk hangoztatni, de nemsokára mind a Gyilkos páros, mind az Anyák napja kritikája kikerül az oldalra, és akkor azokra is szavazhatnak azok, akik már látták moziban őket. Mindenesetre a Kevin Costner-film olvasói szavazása alapján a szavazó több, mint 80%-a jónak tartotta a filmet, csak az elenyésző kisebbségnek nem jött be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tibisan #10
    amúgy a film 1 hetet ért meg az usa-ban , aztán levették műsorról ...kombináld haver , vajon akkor miért ?
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.05.09. 16:02:38
  • tibisan #9
    honnan a fa-ból szeded a hülyeségeidet ? ha megjelenik egy film a boltban , vagy felteszik a netre ki az az állat , aki pénzt költene , hogy moziban lássa amerikán kívül ? tudom , lehet hogy csak te .
    reklámra meg hová költenél még egy olyan helyzetben lévő filmre ami a neten pl . fent van ,csak azért hogy növeld a kiadásokat ? juuj, össze vagy már te eléggé kombinálva haver , csak szíttod itt a tüzet feleslegesen magad körül.
  • zetortraktor #8
    "( megnézhettem volna, mert leszedtem én is , de még nem volt rá időm ) akkor meg mi a francnak menjen be a moziba rá az ember.."

    A Pistike-érvelést hagyjuk. Ha megnézted volna, akkor is bukta lenne. Nem körülötted forog a világ, és nem mindenki úgy működik, hogy ha lenyúlhatja ingyen, akkor nem is fizet érte. Ha ez az érvelés működne, akkor vajon máskor miért sikeres az olyan film, ami rég elérhető a neten? Tényleg elég csak az Oscar-jelöltekre gondolni, amik mindig kikerülnek év elején, a magyar premier előtt, és némelyik mégis nagy siker.

    Nem is értem a túlkombinálást. Nem azért nem nézik meg, mert elérhető máshol vagy ilyesmi, hanem mert nem érdekli őket. És mert a többségnek sokkal fontosabb a reklám, mint az, hogy sokan jó filmnek tartanak valamit.
  • dzsagon #7
    nincs hozzá felirat vazze
  • kalapos01 #6
    Nem tűnik túl nehéz feladványnak. A kritikát más írta, mint a hírt. Mármint Így lenne logikus. Persze mivel nincs kredit, így bizonyítani nem tudom.
  • NEXUS6 #5
    Ezt azért most jól nem értem. Ahogy olvasom, a Beépített tudat itt azvSG elég fikázós kritikár kapott. Nekem nem úgy tűnik, mintha jó filmnek tartaná a cikk írója.

    Az hogy egy tök más stílusú film milyen sikeres miért szomorú?
  • tibisan #4
    a mr right ( gyilkos páros ) már 1 hónapja fennt van a torrenteken hd-s 5.1.-es gyári verzióban ( megnézhettem volna, mert leszedtem én is , de még nem volt rá időm ) akkor meg mi a francnak menjen be a moziba rá az ember..
    nincs a filmmel semmi baj szerintem , ellenben nem kell csodálkozni ha elmarad a bevétel vagy a nézettség ha a bemutatóval nem foglalkozik a forgalmazó , tologatja a premiereket , és külföldön már a gyári verzió a piacra kerül még mielőtt mindenhol bemutatnák a filmet ..és ez hála isten egyre gyakoribb ( a finest hours-t is pl nálunk be se lett mutatva , még szép hogy a netről nézi az ember a gyári verziót , mert oda már azt is feltették kb 1 hónapja ).
    nem a filmet vagy a nézőket kell minősíteni ha elmarad a bevétel vagy az érdeklődés, a forgalmazó sara ez, magának köszönheti hogy elbukja a profitot.
    a costner filmnek is amilyen szinkront adott a forgalmazó ássa is el inkább magát ...mi a s-arért nem lehet egy adott szinkonhangot megtartani egy adott színésznek ?! és még csodálkoznak hogy vajon miért nem mennek be rá az emberek nálunk?!
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.05.08. 13:45:06
  • KoLaMan #3
    Na, megen le vagyunk b..va, hogy nem azt nézzük, amit a kritikusunk szerint kellene...
    Viszont részemről mocskosul irigylem a magabiztosságát, ahogy filmeket emel magaslatokba, és taszít a porba az ítéleteivel.
  • MoRT2195 #2
    "mint az, hogy az adott film hogy sikerült" - És ezt mégis honnan a francból kéne tudnia az embernek, ha még nem látta? Persze, kereshet kritikát az ember, de hát attól, hogy valakinek nem tetszik, nem jelenti azt automatikusan, hogy a másiknak se tetszik.
  • DarkHorSe #1
    hat ez a cikk fantasztikus volt