Szekeres Viktor

A 18 éven aluliakat továbbra sem érdeklik a legjobb filmek

Nem történt meglepetés, a sok promóció ellenére sem lett siker a Rendes fickók.

Hiába a remek kritikák, hiába a nagyon vicces előzetesek, a tinédzsereknek még mindig nem lehet eladni egy 70-es években játszódó zsarufilmet - természetesen tisztelet a kivételnek. A Russell Crowe és Ryan Gosling főszereplésével készített Rendes fickók (The Nice Guys) pénteken kerül bemutatásra Amerikában, s mindössze 11,2 millió dollárt termelt a nyitóhétvégéjén, pedig a két főszereplő nagyon erősen promózta a filmet az elmúlt hetekben.

A gyenge szereplést legegyszerűbb a fiatalokra ráfogni, hiszen a hétvégén a filmre jegyet váltó nézők 83%-a 25 éven felüli volt, a 18 éven aluliak pedig csak 4%-át tették ki a közönségnek. Ez pedig igazából azért sajnálatos, mert bár a film a tényleg szinte csak pozitív kritikák ellenére az exit pollok alapján B- értékelést ért el a nézők körében (ez négyes alának felel meg, szóval ez is pozitív), a legjobban a 18 éven aluli korosztály reagált a filmre, ők A+-ra hozták ki, tehát csillagos ötösre.

Persze azt lehetett sejteni, hogy jó lesz a film, hiszen az a Shane Black írta, aki korábban a Halálos fegyver, Az utolsó cserkész vagy Az utolsó akcióhős szkriptjét is szállította, majd 2007-ben megrendezte első filmjét, az ugyancsak elég jól fogadott Durr, durr és csókot (az eredeti címe, a Kiss Kiss Bang Bang jobban szájra áll). A Rendes fickók előtt pedig ő írta és rendezte a Vasember 3-at.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    Dehogynem. Csak bele kell csempészni a lánypír és a farkatlan ember között hezitáló ropi tinilányt is meg pár robbantást. De azt hiszem az elmúlt 15-20 évben jelentősen eligénytelenedtek a tinik.
  • Atisz #5
    Képregényadaptáció? Kakivígjáték?

    Hát akkor?
  • Zombee #4
    Nem lehet minden filmet tinédzser kompatibilisre csinálni. Egyébként én annyi idős koromban is bírtam az ilyen filmeket.
  • Ender Wiggin #3
    Vót benne kosztümös zúzóember? Nem. Akkor mit csodálkoznak? A tinik azt sem tudják, hogy a 70-es évek léteztek.
  • Zombee #1
    2005. Nem 2007, 2005.