Szekeres Viktor

Legends of Tomorrow: a DC sorozatos válasza a Bosszúállókra

Tűzvihar, Sólyomlány, Fehér Kanári, Hideg Kapitány, Hőhullám, Atom és az időutazó Rip Hunter próbálja megmenteni a világot az Arrow testvérsorozatában.

Érdekel a Legends of Tomorrow?
  • IGEN!
  • Nem.
  • Majd kiderül, megvárom az első véleményeket.
Amikor az első hírek kijöttek egy új DC-s tévésorozatról, akkor az is kiderült, hogy egy team up, vagyis csapatösszeállásra koncentráló spinoff kerül a CW csatorna műsorára. A CW-ról van szó, tehát arról a csatornáról, melyen a Zöld íjász (Arrow), és a Villám (The Flash) ültet le hetente 2-3 millió nézőt, az olyan szériák, mint az ugyancsak DC-s Constantine, illetve a Gotham más csatornákon mennek (NBC, illetve Fox), mint ahogy a Supergirl is máshova készül (CBS), azonban utóbbi annyiban kapcsolódni fog a CW-s szériákkal, hogy egyik készítője (Greg Berlanti) megegyezik. (A CW-n még fut egy DC-s sorozat, az iZombie, azonban az nem szuperhősös tematikájú.)


A CW a DC's Legends of Tomorrow berendelését a napokban jelentette be, s azt is megtudhattuk, hogy a 13 részes első évad valamikor 2016. elején kerül adásba, várhatóan az Arrow és a The Flash sugárzásaival párhuzamosan. A sorozat állandó szereplői Arthur Darvill (Rip Hunter), Brandon Routh (Atom), Caity Lotz (White Canary), Ciara Renée (Hawkgirl), Dominic Purcell (Heatwave), Victor Garber (Firestorm) és Wentworth Miller (Captain Cold) lesznek, valamint Franz Drameh.

A sorozat történetének központi karaktere az időutazó Rip Hunter lesz, aki a jövőből a jelenbe érkezik, hogy összeszedjen egy mostani hősökből és gonosztevőkből álló csapatot, akik felvehetik a harcot Vandal Savage ellen (akit nemrég minden idők 36. legjobb képregényes gonoszának választottak). Savage Rip Hunter elmondása szerint nem csak a világ végével fenyeget, hanem magának az időnek a megszüntetésével is. A tét tehát sokkal nagyobb, mint az Arrow vagy a The Flash esetében, hiszen ez a két szuperhős inkább csak saját városát, Starling Cityt, illetve Century Cityt védi. Rip Hunter a kétkedő "hősöknek" azt is elmondja, hogy ők a jövőben már nem hősök, hanem legendák - innen a széria címe.


Melyik a jobb?
  • Az Arrow.
  • A The Flash.
A fenti névsorból egyébként kiderül a DC's Legends of Tomorrow fő érdekessége is, miszerint a legtöbb szereplője már bemutatkozott korábban az Arrow-ban (White Canary, mint Black Canary, illetve Atom, azaz Ray Palmer), illetve a The Flash-ben (Captain Cold, Heatwave, illetve Firestorm - legalábbis utóbbinak egy része), s melléjük csatlakoznak az újabb hősök, akik közül némelyiket fel fog tűnni a két már meglévő sorozatban is. És természetesen arra is lehet számítani, hogy sor kerül nagy, crossover eseményekre, amikor a három DC-s széria epizódjai egy összefüggő történetet mesélnek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #12
    Úgy érted szuperember?
  • VolJin #11
    A super az rossz példa, mert magyarul is ugyanazt jelenti, mert jövevényszó.
  • Ender Wiggin #10
    kalapos: senki nem szólt semmit az eredeti nevek miatt, de sajnos magyarul minden szuperhős név idiótán hangzik. talán a superman-hez hasonlóan hagyni kellene őket lefordítatlanul.
  • szomferi #9
    szerintem azon "nevetett", hogy magyarul milyen idiótán hangzanak a nevük :D (de amúgy tényleg)
  • cateran #8
    Ezek a magyar nevek...ohh bassz...felsirtam..:D
  • kalapos01 #7
    Hehe, Móricka felfedezi a képregényeket. Szerintem olvasd el az elmúlt 70-80 évben megalkotott összes szuperhős nevét, sokat fogsz mosolyogni. Több ezer van.

    De komolyan, sosem értem, hogy aki szerint viccesek a nevek (mert azok, én már a Denevérembernél szakadtam, az mekkora marhaság), az miért várja meg, míg feldolgozzák ezeket, miét nem olvassa el egyszer az összeset.
  • qetuol #6
    de gagyi :/
  • carville #5
    Engem a Kanári zavar a legjobban, Arrowban is utáltam a csajt, erre ide átmentik. Mint egy legenda? Pfff.
  • Serutekin #4
    Még filmben elmegy mert látványos de itt ez nagyon unalmas....
  • VolJin #3
    A Rigó Jancsi kimaradt...