Szekeres Viktor

Szuperfilmeket nézhetünk karácsonykor

Míg Amerikában karácsonykor szinte senki sem tévézik, addig nálunk nézettségi rekordok születnek.

A magyarok várhatóan ismét a tévé előtt fognak karácsonyozni, s ebben természetesen a hazai országos és kábelcsatornák is partnerek lesznek. A legtöbb csatornán mindez természetesen filmeket, filmeket és filmeket fog jelenteni, pár hírműsorral kiegészítve. A filmek pedig ilyenkor szinte kivétel nélkül családi alkotások, animációk lesznek. A sorozatok rajongói tehát most partvonalra szorulnak, egy-két hetet várniuk kell kedvenc szériáik visszatérésére.


Olykor érdekes látni, hogy éppen mit dob ki az országos kereskedelmi csatornák véletlen-generátora, hogy a sok tipikus, karácsonyi alkotás közül éppen melyik kerül képernyőre - illetve azt is, hogy láthatunk-e a sok konzerv között újdonságokat. Az RTL Klub például napközben A muzsika hangjával és a Dennis, a komisszal fog hangolni, hogy főműsoridőben előbb a Jégkorszakkal, majd a Katherine Heigl-féle Ilyen az élettel büntessen - levezetésként pedig a Férj és féleséggel. A csatorna egyébként gazdaságosan próbálja átvészelni ezt az időszakot, hiszen a két esti filmjét másnap délután mindig ismételni fogja. (25-én és 26-án a kiemelt filmek között a következőket láthatjuk: Jégkorszak 2, Megint 17, Éjszaka a múzeumban, Marley meg én.)


A TV2 két karácsonyos című film után ma délután előbb A Grincset, majd a Pata-csata című animációt veti be, hogy a főműsoridőben a Harmadik Shreket eressze a Jégkorszak ellen, majd pedig a Kutyaszállóval és a Hepiendekkel vezessen le. Természetesen a gazdaságos modell itt is adott, A Grincs már éjszaka, míg a Shrek másnap kerül ismétlésre. Szerdán és csütörtökön a tovább főműsoridős filmes kínálat olyan alkotásokból fog állni, mint a Shrek a vége, fuss el véle, a Madagaszkár, a Mr. Magorium meseboltja, valamint a Csillagpor - úgy tűnik, hogy a programmingosoknak senki sem szólt, hogy a Neil Gaiman története alapján készített fantasy nem feltétlenül tömegterméknek számít.


Kábelfronton is szinte csak filmek érkeznek, még az állandóan sorozatokat adó csatornáktól is. A VIASAT3 az Igazából szerelemmel és a Skorpiókirállyal támad (érdekes párosítás), majd a Lost in Space-szel, a Cool A titkok könyvtára - A Szent Lándzsa küldetéssel és A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazóval, a SuperTV2 a Kelekótya karácsonnyal és a Karácsonyi fényekkel (mindkettőt leadja a TV2 is - ennyit a prémium jellegről...), az RTLII pedig nem erőlteti meg magát túlságosan, hiszen a Vacsoracsata után csak a Szerelem és más drogokra futja.


Azért akadnak sorozataikhoz hű adók is: az AXN például három NCIS-epizód ismétlésével ünnepel, mielőtt bevetnék a Hancockot és a Tortát, a Comedy Central komédiák (Agymenők, A hivatal, Így jártam anyátokkal, Férje gyöngye) válogatott karácsonyi epizódjait ajándékozza a közönségnek, valamint a Brian életét - no meg a South Park 17. szezonjának premierjét. A sportrajongók a Sport1-en NHL-ismétléseket, a Sport2-nélő NBA-közvetítéseket láthatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jawarider2 #1
    Talán a nyitó oldalon már nem aktuális ez a hír...