Szekeres Viktor

Ridley Scott ismét scifit fog rendezni

Ridley Scott legújabb, bibliai tematikájú filmje után ismét scifit fog rendezni.

A Variety értesülései szerint Ridley Scott következő alkalommal a The Martian című scifit fogja forgatni Matt Damon főszereplésével. A jelenleg a december 12-én, Christian Bale főszereplésével bemutatásra kerülő Exodus: Gods and Kingsen dolgozó filmes új projektje Andy Weir, 2012-es e-könyvén fog alapulni, mely februárban nyomtatásban is megjelenhetett Amerikában.

A könyv fülszövege hevenyészett fordításban (és zanzásítva) a következő: "Hat nappal ezelőtt az űrhajós Mark Watney lett az első ember, aki a Marsra lépett. És most abban is biztos, hogy ő lesz az első, aki meghal ott. Miután egy porvihar majdnem végez vele és az űrhajó legénysége, abban a hitben, hogy odaveszett, felszáll a bolygóról, teljesen egyedül marad a Marson - még jelezni sem képes a Földre azt, hogy életben van. De persze, ha tudna jelezni, készletei akkor sem tartanának ki a mentőcsapat érkezéséig."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #10
    Amit nem értesz, az "fasság". Aha. Ugye azzal tisztában vagy, hogy egy kitalált lény élettanát kérdőjelezed meg?

    Két lehetőség van, vagy a film ostoba, vagy te.
  • Frekvency #9
    milyen érdekes, hogy az Alien 1-ben senki nem keresi a logikai hibákat, miközben a kis féreg néhány óra alatt száz kilós teljes értelmi képességénél lévő felnőtt egyeddé válik pl. mega többi fasság...
  • Macropus Rufus #8
    zetortraktor: milyen bakit? Pl. a Prometheusban megjelenik egy létra. Ami - elvileg- magukkal vittek de sehol nem látod a film alatt. 1x csak a droid előveszi (van vagy 3m hosszú) és felmászik vele az ajtó fölé ahhol valami takonyba nyúl bele (ez a kiegészítő BL lemezről derált ki: memória zselé. Filmben utalás nincs rá, se a jelenet elött se utánna, biztos vagoyk benne, hogy a nézük 99%-a az ALien nyálának vélte, de nem memória zselének az 100%-k).
    Szóval adott egy létre ami nem pici és nem vitték magukkal 1x csak ott lesz.
    Ez pl. egy nemk pici filmes baki.
    Az meg már a sztorit minősíti, hogy ha van autómatizálst kutató robotjuk (nem is egy) akkor mi a náthás túróért mennek be a hajóba?
    A karakterek kidolgozása nem életszerű: a tudós(?) aki az autómata felderítőket elengedi inkább valami pszihopatára hasonlít mint tudósra (geológusa). Konrétan idióta ábrázata van, a szó orvosi értelmében. Aztán ott a másik okoska, aki - mivel a levegő összetétele megegyezik a földiével - leveszi a sisakját...vírusok meg ilyesmi azok nincsenek. A filmet az ilyen jelenetek tetszik számomra zsékat filmé. A film megnézése után ráadáslúl több kérdésem lett mint amennyit a film megválaszolt. Ekkor néztem meg a 2. BL lemezt, és kezdett itt-ott össze állni a kép, de ehhez egy majd 2 és fél órás filmet kellett megnznem a mozi film mellett. Na ezért nem kell bakit keresni: az egész film egy rakat szar, tele logikai hibákkal, idióta karakterekkel és konrét filmes bakikkal is (lásd: létra)
  • zetortraktor #7
    Nocsak. Rosszul rendezte meg? Milyen bakikat szúrtál ki?

    Mondjuk moziban sikeres volt, a közönség szerette, ne hiszem, hogy gond lenne vele.

  • verge175 #6
    Öregkorára elhülyült, ezt a Robin Hood meg a Prometheus tökéletesen bizonyítja.
  • dartois83 #5
    Pedig dolgozhatna. Ha az első rész nem is volt hibátlan, legalább érdekes film volt, főleg a vizuális hatása és hangulata. Maga a történet talán nem, de lehet, hogy egy második résszel sok minden helyrehozható lenne...
  • Ender Wiggin #4
    addig jó, amíg nem a prométeusz második részén dolgozik. muszáj lefoglalni valamivel az öreg trottyot.
  • hgaben90 #3
    endrev A probléma nem is a nagyerejű széllel lenne, hanem magával a porral. Olyan finom szemcséjű, hogy a földi sivatagi homok is elbújhat mellette. Minden kis apró szutyok repedést teletömít, tovább tágít, szétszabdal. És nem nagyon tudsz leugrani a sarki Obiba egy tekercs szigszalagért. Így pedig sok kicsi sokra megy.
  • Banderas1990 #2
    Ugyan nem értek az időjárási jelenségekhez, de ez most meglepett. Azt olvastam a regényről, hogy nagyon jó fogadtatásban részesült, melynek az egyik oka pont a viszonylagos tudományos megalapozottsága (na meg a "romatikus" történetvezetés hiánya és a remek poénok :D ).

    Az író elmondása alapján nagyon sokat foglalkozott az űrutazás témájával, mert egy olyan regényt akart írni, melynek minden pontja(vagy legalábbis a legtöbb pontja) tudományosan teljesen helytálló és lehetséges.
    Természetesen ő is ember és nem is űrkutató szóval ő is hibázhat. Tervezem elolvasni, de most már kíváncsiságból is utánanézek a benne szereplő jelenségeknek. :)
  • endrev #1
    :D Most nem azért, de a Marson nincs 1%-nyi légnyomás (a földihez képest). Vannak ugyan porviharok, de azok nem végez senkivel, csak kicsit poros lesz a sisak, amit egy mozdulattal letöröl az űrhajós.

    De azért majd élvezni fogom, ennek ellenére... (nem) :D