Szekeres Viktor

Megkapta a magas korhatárt a Prometheus

Korábban ugyan egyesek rebesgették, hogy alacsonyabb korhatárt kaphat a Prometheus, de Ridley Scott tavasszal megnyugtatta a rajongókat, hogy az R-besorolás biztosra vehető. Így is lett.

Márciusban Ridley Scott, a Prometheus rendezője kijelentette, hogy mindenképpen az R-es filmes korhatár megszerzése volt a célja, vagyis a lehető legmagasabb kommersz korhatáré, mely alapján a filmet 17 éven felüliek nézhetik meg, fiatalabbak csak nagykorú kíséretében. (Ennél magasabb csak az NC-17, a szigorúan csak 17 éven felülieknek szóló, ami persze öngyilkossággal ér fel, ami a bevételeket illeti.) A minap a 20th Century Fox meg is erősítette, hogy a Prometheus megkapta az R-es besorolást-

Azt egyelőre még nem tudni, hogy itthon ez milyen korhatárt fog jelenteni, de jó eséllyel kaphat a film 18-as karikát, hiszen például A bosszúállók is 16-os karikával került a mozikba, s az idén igen szigorúvá vált Korhatár Bizottság még a Men in Black 3-at is ebbe a kategóriába sorolta. Az itthon az Intercom által forgalmazott film június hetedikétől lesz látható a mozikba, 2D-ben és 3D-ben, valamint IMAX 3D-ben, természetesen szinkronnal, de a hírek szerint lesz feliratos, 2D-s kópia is azoknak, akik nem kedvelik a térhatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #8
    jaja lehet.

    Nem is olvasom az ilyen cikket, csak a címet, meg a kommenteket valamennyire. Ha néha van kép, azt gyorsan megnézem, azt csá. Többet nem ér az egész.
  • winnie #7
    hogyhogy mi alapján? megnézik a filmet és megmondják. téged nem érint a korhatár. a korhatár annak való, aki nem akarja a 10 éves gyerekét prometheusokra elengedni.
  • TreDoR #6
    Nem kell minden filmnek vígjátéknak lennie...
  • Daell Drow #5
    Azert kivancsi lennek a tisztelt korhatar part bizottsag hogy mi alapjan sorolja be a filmeket ilyen magasra. Ilyen bandat is fent tartani, raadasul mi a adonkbol.
  • winnie #4
    nem hiszem, hogy megtilthatnák. ha egy szülő úgy érzi, hogy ez kell a gyerekének, akkor beviheti. az 5 éveset is. papíron.
  • Nethyrrea #3
    valószínűleg 14, de inkább 16 felettieket. nemigazán lenne illendő 12éveseket beengedni egy ilyen filmre még (mondom ezt én, aki kb 10évesen néztem meg először az alien 1-et anno tévében :D )
  • NovaTerra #2
    "fiatalabbak csak nagykorú kíséretében" Ez konkrétan milyen korúakra vonatkozik? 12 éves gyereket is beviheti a felnőtt?
  • gabeone #1
    Ha minden megjelenő cikket elolvasnánk a filmről, akkor elmondhatnánk a tényt, hogy tovább tartott olvasni a megjelenő cikkeket, mint megnézni magát a filmet..