Szekeres Viktor

Mi is láthatjuk a női kézilabda-vébé meccseit

Pénteken indul a női kézilabda-világbajnokság Szerbiában, a magyar válogatott pedig szombaton kezdi meg szereplését. A világesemény mérkőzéseit kizárólag a Sport TV közvetíti itthon.

A tavalyi, a szintén Szerbiában rendezett Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett a magyar női kézilabda válogatott, így aztán a december 6-án kezdődő világbajnokságon a cél természetesen megőrizni helyünket a legjobbak között. A hivatalos célkitűzés szerint az első nyolc között kell végeznie a csapatnak. A magyarok Újvidéken vívják csoportmeccseiket, sorrendben Csehország, Tunézia, Ausztrália, Románia és Németország ellen. Ha a D-csoport első vagy második helyén végeznek, a nyolcad- és a negyeddöntőben is Újvidéken léphetnek pályára.


A magyar érdekeltségű mérkőzések a Sport1 HD-n, illetve a Sport2 HD-n kerülnek képernyőre kerül, helyszíni riportokkal, stúdióelemzésekkel fűszerezve. A december 22-ig tartó világbajnokságról több mint 30 mérkőzést közvetít élőben a Sport1 és a Sport2. A találkozókat Méhes Gábor a helyszínről, Matuz Krisztián pedig Budapestről kommentálja. Szakértőként feltűnik a stúdióban Kökény Bea, Rácz Mariann, Borsos Attila és Németh András, a középdöntőktől Pálinger Katalin, a végjátékra pedig a tervek szerint Mocsai Lajos is csatlakozik hozzájuk.

A magyar csapat csoportmérkőzései:
Magyarország - Csehország: december 7., szombat, 13.15, Sport1 HD (élő); kommentátor: Méhes Gábor
Magyarország - Tunézia: december 9., hétfő, 14.30, Sport1 HD (élő); kommentátor: Méhes Gábor
Magyarország - Ausztrália: december 10., kedd, 19.00, Sport2 HD (élő); kommentátor: Méhes Gábor
Magyarország - Románia: december 12., csütörtök, 19.00, Sport1 HD (élő); kommentátor: Méhes Gábor
Magyarország - Németország: december 13., péntek, 16.45, Sport1 HD (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #1
    Hm, mintha egyszer egy nagy ember azt ígérte volna, hogy a világversenyeken szereplő csapatsportokat - ahol Mo. válogatott játszik -, a közszolgálati fogja majd közvetíteni.