Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Note 2 és Mi Mix

A kínai gyártó két új fejlesztése a nyugati piacokon is jó eséllyel indul harcba.

A területtel foglalkozók már jó ideje várták, hogy bemutatkozzon a Xiaomi Mi Note frissítése, ezt azonban a cég saját rendezvényén egy másik változat kísérte, így egyszerre két megoldásról rántották le a leplet. Mindkét szereplő pozitív visszhangot váltott ki, bár a promóciós anyag picit megtévesztő.

A Xiaomi Mi Note 2 egy 5,7 hüvelykes, mindkét szélén meghajlított kijelzőt kapott, amely ezzel a Galaxy Note 7 külalakját másolja. Ehhez az 1080p felbontás, egy Snapdragon 821 chip, 4 vagy 6 GB LPDDR4 RAM, 64 vagy 128 GB-os tároló, egy 4070 mAh-s akkumulátor, a Quick Charge 3.0, egy 22,56 megapixeles hátoldali kamera (a Sony IMX318 szenzorral), annak 8 megapixeles előlapi társa (Sony IMX268 érzékelővel), NFC, USB Type-C, GPS, az Aqstic audio DAC, ujjlenyomat-olvasó, a globális változat esetében pedig 4G+ és 37 eltérő LTE-frekvenciasáv csatlakozik. A szoftveres oldalon az Android Marshmallow és az MIUI 8 fut, más hírek szerint azonban már felbukkant a Nougat verzióra épülő MIUI 9 is, erre tehát nem kell majd sokat várni. A megjelenés november első napjaiban esedékes, a globális példány ára 516 dollár lesz.


A másik új jövevény a Xiaomi Mi Mix, amely meglehetősen nagy visszhangot váltott ki az előlapi keret eltűnése miatt. Bár a későbbi jelentésekből kiderült, hogy ez mégiscsak jól látható, arról tehát nincs szó, hogy szinte teljesen eltüntették volna azt, a 6,4 hüvelykes óriás mégis kedvező fogadtatásra számíthat, tekintettel a fentiekhez nagyon hasonló erős hardverre, amely itt egy 4400 mAh-s akkumulátorral és kerámia burkolattal egészül ki. A képkészítésért egy 16 és egy 5 megapixeles kamera felel, az ár pedig 517 és 540 dollárnak felel meg.

A megjelenés a Mi Mix esetében november 4-én esedékes, a cég azonban nem tett említést arról, hogy ez utóbbi is kapna egy globális változatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • professional #1
    A Mix valami elmebeteg jól néz ki!