Gyurkity Péter

Holnap jönnek a Xiaomi új telefonjai

A cég ekkor tartja meg saját rendezvényét, amelyen nagy érdeklődésre számítanak.

A Xiaomi kapcsán az utóbbi hetekben is beszámoltunk a várható újdonságokról, valamint a csúcskategóriás Mi 5 okostelefont követő egyéb változatokról, most azonban újabb nagy durranásra számíthatunk. A gyártó július 27-én kerít sort saját bemutatójára, amelyre a felhasználóknak is jegyeket kínálnak.

A népszerű kínai közösségi portálon, a Weibo oldalán jelent meg a cég szóvivőjének rövid bejelentése, amelyben közölték a fenti dátumot. Ebből kiderült, hogy a Beijing National Convention Center lesz a helyszín, ahol a jelenlévők megismerhetik a cég legújabb fejlesztéseit, bár az még nem egészen világos, hogy mindössze egyetlen, netán több új, egymástól eltérő okostelefonról van-e szó. Ezzel kapcsolatban hivatalos információ egyelőre nincs, így meg kell várnunk a bejelentést, illetve az azt esetlegesen megelőző külsős információkat.

Érdekes részletnek számít, hogy a cég nem pusztán a sajtó képviselőit, de a felhasználókat is nagy számban várja a fontos eseményre, mi több, ők egy 30 dolláros jegy megvásárlásával juthatnak csak be a rendezvény helyszínére. A Xiaomi hazájában igencsak népszerű, az utóbbi két-három évben széles körben ismertté váltak, ezért joggal számítanak arra, hogy a rajongók is komoly létszámban lesznek majd jelent a bemutatón.

A hónap első felében egyébként két új változat is felbukkant a Geekbench katalógusában, ezek az Altun és a Capricorn kódnévre hallgattak. Előbbi egy nyolcmagos chipet, 2 GB memóriát, valamint az Android 6.0-t vonultatta fel, míg utóbbi a négymagos Snapdragon 820 processzort, 3 GB memóriát, valamint az Android 6.0.1-es verzióját tartalmazta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!